Historyczny obiad w Grand Hotelu- 26 maja
Doświadcz niezapomnianych chwil podczas niedzielnego obiadu w legendarnym Grand Hotelu. Dołącz do naszego ekskluzywnego cyklu wydarzeń, które będą niczym podróże w czasie, fascynującymi odkryciami i zmysłowymi doznaniami kulinarnymi.
Oczekuj niepowtarzalnych obiadów historycznych, które ożywiają ducha minionych dekad funkcjonowania hotelu. Nasz doświadczony Executive Chef, Tomasz Iwańca, przywoła smaki i aromaty z różnych epok, odzwierciedlając ewolucję kuchni i wpływające na nią trendy oraz wydarzenia społeczne.
Przygotuj się na wyjątkową podróż kulinarnej retrospekcji, gdzie każdy kęs jest jak stronica z historii, a każdy smak to odkrycie tajemnic przeszłości. Dołącz do nas w podróży przez kulinarną przeszłość, gdzie dumnie serwować będziemy dania inspirowane autentycznymi przepisami z kart menu Grand Hotelu. Pozwól, że Twoja niedzielna uczta stanie się niezapomnianym symbolem luksusu i elegancji, którego esencją jest nasz niepowtarzalny cykl obiadów w Grandzie.
Już 26 maja poznamy smaki lat 40 tych.
Menu
Zakąska zimna
Łosoś wędzony z jajkiem i groszkiem
Drugie danie
Perliczka z sałatką z selerów
Deser
Tarta ananasowa z lodami waniliowymi
Plan wydarzenia:
13:00
historyczne oprowadzenie po hotelu
14:30
aperitif w Champagne Lounge
15:00
Obiadu w restauracji Grand Blue z muzyką na żywo
Cena:
250 PLN od osoby
(w cenie dania, aperitif oraz tematyczne napoje)
10% zniżki dla posiadaczy karty Sopockiej