ŚWIATOWY DZIEŃ TAPAS | PREZENTACJA REGIONU WALENCJI DLA BRANŻY TURYSTYCZNEJ, WARSZAWA 05.06.2024
ODKRYJ REGION WALENCJI
Biuro Radcy ds. Turystyki Ambasady Hiszpanii (Turespaña) i Autonomiczna Wspólnota Walencka mają przyjemność zaprosić profesjonalistów z branży turystycznej na workshop oraz prezentację regionu w dniu 5 czerwca 2024 r w Restauracji Belvedere przy ulicy Agrykola 1 w Warszawie.
Program wydarzenia:
- 12:00 - 12:15 | Rejestracja uczestników
- 12:15 - 13:30 | Workshop z udziałem firm i stowarzyszeń turystycznych z regionu Walencji (dla profesjonalistów)
- 13:30 - 14:00 | Prezentacja Wspólnoty Walenckiej (dla profesjonalistów, bloggerów i prasy)
- 14:00 - 16:00 | Koktajl
Podczas koktajlu uczestnicy będą mieli okazję skosztować wyśmienitych dań przygotowanych przez wybitnych szefów kuchni z gwiazdkami Michelin oraz zwycięzcę konkursu na najlepsze tapas w Regionie Walencji w roku 2024. Serwowane będą również produkty i wina ze Wspólnoty Walenckiej.
W wydarzeniu wezmą udział szefowie kuchni:
- Miguel Barrera, restauracja Cal Paradís w Vall d'Alba (Castellón) - 1 gwiazdka Michelin i 2 słońca Repsol,
- Cristina Figueira, restauracja El Xato w La Nucía (Alicante) - 1 gwiazdka Michelin i 1 słońce Repsol,
- María José Martínez, restauracja Lienzo (Walencja) - 1 gwiazdka Michelin i 1 słońce Repsol,
- David Sandín, właściciel restauracji Sant Francesc 52 (Alcoy - Alicante) i zwycięzca konkursu na najlepszą tapę we Wspólnocie Walenckiej 2024.
Sommelier:
- Francisco Cano, szef restauracji El Xato w La Nucía (Alicante) - 1 gwiazdka Michelin i 1 słońce Repsol.
Uwaga: Ilość miejsc jest ograniczona. Wstęp tylko dla profesjonalistów z zaproszeniem. Wymagana rejestracja z potwierdzeniem udziału. Prosimy o zabranie wizytówek.