"Mineralność" w winie: komentowana degustacja win
MINERALNOŚĆ - cecha wina, która niemal zawsze wzbudza emocje u degustujących. Przez jednych ceniona, przez innych zupełnie nie uznawana. Więc jak z tą mineralnością jest? Istnieje? Nie istnieje? Z czego wynika?
O wszystkich tych zagadnieniach porozmawiamy podczas październikowej degustacji.
PROWADZĄCY:
Krzysztof Jania - absolwent londyńskiej szkoły Wine and Spirits Education Trust na poziomie 2. Jego zainteresowanie winem przyszło wraz z podróżą do Francji, kiedy odwiedził Szampanie, Alzację i Prowansję. Wino to dla niego świetny pretekst do rozmowy, coś co łączy ludzi i sprawia, że wymieniają się spostrzeżeniami o kulturze, języku i miejscach.
WinLista, czyli co degustujemy:
Jurtschitsch Grüner Veltliner
Weingut Tement Sauvignon Blanc
Can Sumoi Xarel.lo
Van Volxem Riesling Saar
Benanti Etna Rosso
CENA: 135zł | osoba
Macie pytania? Skontaktujcie się z nami:
535 995 170