馃摚 Warsztaty liderskie i granty na rozw贸j Twojego pomys艂u 馃實馃挌 - ImpactFood Day Uniwersytet Medyczny w 艁odzi
Chcesz zdoby膰 cenne umiej臋tno艣ci i uzyska膰 granty na sw贸j projekt spo艂eczny?
Zarezerwuj miejsce i wpadnij na warsztaty ImpactFood Days na Uniwersytecie Medycznym w 艁odzi! 馃實馃挌
Wspieramy m艂odych dzia艂aczy, lider贸w i wizjoner贸w, kt贸rzy pragn膮 tworzy膰 edukacyjne i spo艂eczne inicjatywy, przynosz膮ce realn膮 zmian臋 w lokalnych spo艂eczno艣ciach.
Je艣li masz 15-29 lat, pomys艂 na projekt promuj膮cy zdrowe 偶ywienie, ekologi臋, lub chcesz dzia艂a膰 na rzecz zdrowszej przysz艂o艣ci - ten projekt jest dla Ciebie!
Niezale偶nie od tego, czy masz ju偶 gotowy plan, czy dopiero szukasz inspiracji - do艂膮cz do nas i poznaj kroki, dzi臋ki kt贸rym Twoje dzia艂ania b臋d膮 mia艂y wp艂yw na zdrowie ludzi i dobro planety! 馃挕馃挭
Program Wydarzenia:
- 16:00 - 16:30 馃尡 Wprowadzenie do projektu i startup贸w pozytywnego wp艂ywu (SDGs, YBI) - Adrian Migo艅, Magdalena Wilicka
- 16:30 - 17:00 馃懇馃彨 Wyk艂ad Inspiracyjny: Drogie i niezdrowe? Przeczytaj etykiet臋, zanim wrzucisz do koszyka! Dr n. med. Paulina Konrad, Dietetyk.
- 17:00 - 17:45 馃 Zielone Jedzenie: Klucz do Zdrowia i Zr贸wnowa偶onej Planety Startup pozytywnego wp艂ywu SerioSer, Spotkanie z za艂o偶ycielk膮
Monik膮 Gaszy艅sk膮 - Przerwa
- 18:00 - 18:30 馃殌 Warsztat: Poznaj swoje mocne strony! Rozw贸j kompetencji liderskich - prowadz膮cy: Adrian Migo艅, Magdalena Wilicka
- 18:30 - 19:05 馃挕 Warsztat grupowy: Wyzwania i rozwi膮zania - proces generowania i prezentacji pomys艂贸w (praca w grupach)
- 19:05 - 19:40 馃帀 Networking - nawi膮zywanie kontakt贸w i formowanie zespo艂贸w do Hackathonu, rejestracja zespo艂贸w
Szansa na pozyskanie grant贸w na Tw贸j projekt spo艂eczny
Po zako艅czeniu warsztat贸w mo偶esz zg艂osi膰 sw贸j projekt na Hackathon, podczas kt贸rego najlepsze dru偶yny otrzymaj膮 wsparcie mentor贸w, udzia艂 w zaawansowanych warsztatach oraz szans臋 na nagrody: 5 x 10 000 z艂 i 1 x 25 000 z艂! 馃捀馃挭
Wi臋cej informacji: impact.ybp.org.pl.
Nie przegap tej szansy i zosta艅 liderem Zielonej Rewolucji! 馃實馃尶
Prelegenci:
Adrian Migo艅 - przedsi臋biorca spo艂eczny i ekspert w zakresie innowacyjno艣ci, przedsi臋biorczo艣ci i mentoringu. Tw贸rca wielu znacz膮cych projekt贸w biznesowych, kt贸re wspar艂y ponad 5000 m艂odych przedsi臋biorc贸w. Od 2008 roku rozwija przedsi臋biorczo艣膰 w Polsce poprzez dzia艂alno艣膰 Fundacji Inkubator Technologiczny (FIT) i program Mentoringowy Youth Business Poland (YBP).
Dr n. med. Paulina Konrad - Dietetyk kliniczny i wyk艂adowca akademicki, specjalizuj膮ca si臋 w chorobach przewodu pokarmowego, chorobach autoimmunologicznych i terapii oty艂o艣ci. Posiada ponad 10-letnie do艣wiadczenie kliniczne. Od 2014 roku prowadzi kursy i szkolenia z dietetyki oraz uczestniczy w projektach prozdrowotnych, jak "艁贸d藕 kontra choroby w膮troby." Jest zwolenniczk膮 holistycznego podej艣cia do leczenia i sta艂ego rozwijania wiedzy.
Monika Gaszy艅ska - liderka innowacji i za艂o偶ycielka startupu Serio, kt贸ry produkuje wysokobia艂kowe sery z polskiego 艂ubinu. Pomys艂 na ser z nasion 艂ubinu zrodzi艂 si臋 podczas podr贸偶y po Europie camperem, a ambicje Moniki si臋gaj膮 znacznie dalej ni偶 dzia艂alno艣膰 gara偶owa. Wierzy, 偶e tylko jako wsp贸lnota mo偶emy wprowadzi膰 realne zmiany, dlatego za艂o偶y艂a startup oferuj膮cy pyszne, bogate w bia艂ko sery ro艣linne, kt贸re wpisuj膮 si臋 w zr贸wnowa偶on膮 diet臋.
Magdalena Wilicka - liderka projekt贸w kreatywnych, 艂膮cz膮ca interdyscyplinarn膮 wiedz臋 z zakresu zarz膮dzania, sztuki i marketingu. Jako mentorka pomaga pocz膮tkuj膮cym przedsi臋biorcom rozwija膰 kluczowe umiej臋tno艣ci, takie jak kreatywne my艣lenie i strategiczna komunikacja. Magdalena inspiruje swoj膮 innowacyjno艣ci膮 i pasj膮 do wsp贸艂pracy, co czyni j膮 wyj膮tkow膮 przewodniczk膮 w 艣wiecie kreatywno艣ci i przedsi臋biorczo艣ci.
Wydarzenie zorganizowane przy wsp贸艂pracy Akademickim Biurem Karier UMED