WEBINAR: Innowacje na Talerzu! 🌱 Jak trendy badania i pomagają tworzyć innowacyjne projekty w branży żywieniowej?

location icon
calendar icon
Od 9 sty 15:00 do 9 sty 15:00
ticket icon
Od 0,00 zł

WEBINAR: Innowacje na Talerzu! 🌱 Jak trendy badania i pomagają tworzyć innowacyjne projekty w branży żywieniowej?

🥗🌎 Czy wiesz, że to, co jesz każdego dnia, ma znaczenie nie tylko dla Twojego zdrowia i samopoczucia, ale także dla przyszłości naszej planety?
Twoje wybory żywieniowe mogą wspierać organizm lub mu szkodzić, a jednocześnie wpływają na środowisko i klimat. 

💡 Porozmawiajmy z ekspertami Maciejem Otrębskim (ekspertem żywności roślinnej), Paulą Nagel (dietetyczką), Adrianem Migoniem (ekspertem w dziedzinie innowacji),o tym, jakie wyzwania stoją przed firmami z branży spożywczej i jakie innowacyjne pomysły mogą zmieniać nasze podejście do jedzenia.

Dowiesz się:

✅ Jak wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe.

✅ Jak możesz mieć wpływ na to, co trafia na nasze talerze.

✅ Jakie wyzwania i możliwości pojawiają się w promowaniu zdrowego stylu życia.

✅ Jakie innowacyjne pomysły i technologie zmieniają świat jedzenia na lepsze.

✅ Co możesz zrobić, by wspierać zdrowie i świadome odżywianie.

✅ Jak zdobyć granty na projekty związane ze zdrowym żywieniem.

✅ Jak dołączyć do HACK FOR FOOD - hackathonu, na którym stworzymy społecznie odpowiedzialne innowacje w branży food.

💡 Dołącz do nas i dowiedz się, jak zmieniać świat jedzenia na lepsze! 🍎

Nasi eksperci:

  • Maciej Otrębski
    🌱 Ekspert RoślinnieJemy - współpracuje z firmami, pomagając im wprowadzać roślinne rozwiązania i zmieniać rynek spożywczy na lepsze. Jest organizatorem konferencji "Plant-Powered Perspectives", inspirującej do działań na rzecz zrównoważonej przyszłości. Współtworzył Eataway - największą platformę meal-sharingową w Europie Środkowej - oraz TEDxKraków. Prywatnie uwielbia pizzę, kombuchę i rozmowy o tym, jak uczynić świat bardziej roślinnym.
  • Paula Nagel
    🌱 Dyplomowany dietetyk z ponad 8-letnim stażem pracy w zawodzie. Absolwentka studiów wyższych z zakresu dietetyki i żywienia człowieka oraz psychodietetyki na renomowanych uczelniach (PŁ, SGGW, WUM, WSB). Obecnie pracuje w Narodowym Instytucie Zdrowia Publicznego PZH-PIB.
  • Autorka wielu publikacji popularnonaukowych oraz treści merytorycznych do m.in.: artykułów naukowych i popularno-naukowych, ogólnopolskich rekomendacji żywieniowych, scenariuszy kampanii edukacyjnych, norm żywienia itd.

  • Adrian Migoń
    Praktyk i ekspert w rozwijaniu innowacyjnych projektów. Przedsiębiorca społeczny i ekspert w zakresie innowacyjności, przedsiębiorczości i mentoringu. Twórca wielu znaczących projektów biznesowych, które wsparły ponad 5000 młodych przedsiębiorców. Od 2008 roku rozwija przedsiębiorczość w Polsce poprzez działalność Fundacji Inkubator Technologiczny (FIT) i program Mentoringowy Youth Business Poland (YBP).

    💡 Dołącz do nas i dowiedz się, jak zmieniać świat jedzenia na lepsze! 🍎Projekt organizowany przez Youth Business Poland (YBP) we współpracy z Fundacją Carrefour oraz Carrefour Polska

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
Kryzys klimatyczny to wyzwanie, które dotyka nas wszystkich. Aby mu sprostać, konieczne jest nowe podejście do edukacji i produkcji żywności - takie, które pozwoli ograniczyć ich negatywny wpływ na planetę i promować bardziej zrównoważone nawyki. WEBINAR: Innowacje na Talerzu!

Kryzys klimatyczny to wyzwanie, które dotyka nas wszystkich. Aby mu sprostać, konieczne jest nowe podejście do edukacji i produkcji żywności - takie, które pozwoli ograniczyć ich negatywny wpływ na planetę i promować bardziej zrównoważone nawyki.

9 Stycznia 2025