WEBINAR: Innowacje na Talerzu! 🌱 Jak trendy badania i pomagają tworzyć innowacyjne projekty w branży żywieniowej?
WEBINAR: Innowacje na Talerzu! 🌱 Jak trendy badania i pomagają tworzyć innowacyjne projekty w branży żywieniowej?
🥗🌎 Czy wiesz, że to, co jesz każdego dnia, ma znaczenie nie tylko dla Twojego zdrowia i samopoczucia, ale także dla przyszłości naszej planety?
Twoje wybory żywieniowe mogą wspierać organizm lub mu szkodzić, a jednocześnie wpływają na środowisko i klimat.
💡 Porozmawiajmy z ekspertami Maciejem Otrębskim (ekspertem żywności roślinnej), Paulą Nagel (dietetyczką), Adrianem Migoniem (ekspertem w dziedzinie innowacji),o tym, jakie wyzwania stoją przed firmami z branży spożywczej i jakie innowacyjne pomysły mogą zmieniać nasze podejście do jedzenia.
Dowiesz się:
✅ Jak wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe.
✅ Jak możesz mieć wpływ na to, co trafia na nasze talerze.
✅ Jakie wyzwania i możliwości pojawiają się w promowaniu zdrowego stylu życia.
✅ Jakie innowacyjne pomysły i technologie zmieniają świat jedzenia na lepsze.
✅ Co możesz zrobić, by wspierać zdrowie i świadome odżywianie.
✅ Jak zdobyć granty na projekty związane ze zdrowym żywieniem.
✅ Jak dołączyć do HACK FOR FOOD - hackathonu, na którym stworzymy społecznie odpowiedzialne innowacje w branży food.
💡 Dołącz do nas i dowiedz się, jak zmieniać świat jedzenia na lepsze! 🍎
Nasi eksperci:
- Maciej Otrębski
🌱 Ekspert RoślinnieJemy - współpracuje z firmami, pomagając im wprowadzać roślinne rozwiązania i zmieniać rynek spożywczy na lepsze. Jest organizatorem konferencji "Plant-Powered Perspectives", inspirującej do działań na rzecz zrównoważonej przyszłości. Współtworzył Eataway - największą platformę meal-sharingową w Europie Środkowej - oraz TEDxKraków. Prywatnie uwielbia pizzę, kombuchę i rozmowy o tym, jak uczynić świat bardziej roślinnym. - Paula Nagel
🌱 Dyplomowany dietetyk z ponad 8-letnim stażem pracy w zawodzie. Absolwentka studiów wyższych z zakresu dietetyki i żywienia człowieka oraz psychodietetyki na renomowanych uczelniach (PŁ, SGGW, WUM, WSB). Obecnie pracuje w Narodowym Instytucie Zdrowia Publicznego PZH-PIB. Autorka wielu publikacji popularnonaukowych oraz treści merytorycznych do m.in.: artykułów naukowych i popularno-naukowych, ogólnopolskich rekomendacji żywieniowych, scenariuszy kampanii edukacyjnych, norm żywienia itd. - Adrian Migoń
Praktyk i ekspert w rozwijaniu innowacyjnych projektów. Przedsiębiorca społeczny i ekspert w zakresie innowacyjności, przedsiębiorczości i mentoringu. Twórca wielu znaczących projektów biznesowych, które wsparły ponad 5000 młodych przedsiębiorców. Od 2008 roku rozwija przedsiębiorczość w Polsce poprzez działalność Fundacji Inkubator Technologiczny (FIT) i program Mentoringowy Youth Business Poland (YBP).
💡 Dołącz do nas i dowiedz się, jak zmieniać świat jedzenia na lepsze! 🍎Projekt organizowany przez Youth Business Poland (YBP) we współpracy z Fundacją Carrefour oraz Carrefour Polska