Dieta, Odżywianie i Degustacje

Przez zmysły do błogostanu - winiarskie regiony Polski

location icon
Shuum Boutique Wellness Hotel Tadeusza Kościuszki 17, Kołobrzeg
calendar icon
Od 12 sie 17:45 do 12 sie 21:00
ticket icon
Od 480,00 zł

Odetchnij... w cieniu nadmorskiej przyrody i rozsmakuj się w letniej, polskiej kuchni oraz regionalnych winach.

Zapraszamy na spotkanie z polskimi winami w pairingach z regionalnymi daniami

Gościem specjalnym spotkania będzie Piotr Stopczyński - jeden z najlepszych w Polsce enologów, konsultant wielu polskich winnic, erudyta jakich mało i absolwent jednego z najbardziej cenionych uniwersytetów enologicznych - Davies w Kalifornii. Piotr przedstawi nam autorska selekcję win z wiodących winiarni różnych regionów Polski. 

Każda pozycja w menu na ten wieczór odniesie się do innego polskiego regionu winiarskiego. 


  • Podkarpacie odkryje smak owczych serów i jagnięciny, które uzupełnimy proziakiem. 
  • Z Mazowsza zaczerpiemy inspirację na flaczki po warszawsku.
  • Pomorze Zachodnie podsunie pomysł na bałtyckie ryby. Odniesiemy się także kulinarnie do paprykarza! 
  • Naświetlimy sycącą kuchnię Dolnego Śląska. 
  • Pokażemy, jak podać karpia w Małopolsce.
  • Deser zainspiruje obwarzanek, który podamy w shuumowym wydaniu. 

W programie:

  • 17:45 - powitanie w hotelowym lobby
  • 18:00 - kilkudaniowa kolacja degustacyjna z selekcją win* / mała restauracja
  • 21:00 - zakończenie spotkania

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy zakupić bilet: klikając w link w sekcji Bilety.

Cena biletu: 480 PLN brutto / osobę.

Serdecznie zapraszamy!

* ilość miejsc jest ograniczona 

Kontakt: +48 604 552 699, [email protected]

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Bilet na wydarzenie "Przez zmysły do błogostanu - winiarskie regiony Polski"
już niedostępne 480,00 zł -