PREMIERA fermentowego wina i degustacja nowego rocznika Winnicy Przybysławice z winiarzem
Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie, podczas którego zaprezentujemy efekt naszej wielomiesięcznej pracy i pasji - premierę wina "Tutejsze", stworzonego we współpracy z winnicą Przybysławice.
"Tutejsze" to Johaniter sur lie - białe wino dojrzewające na osadzie przez 6 miesięcy, które powstało w duchu współpracy i lokalności. Zespół Fermentu aktywnie uczestniczył w całym procesie produkcji: od zbioru gron, przez winifikację, aż po projekt etykiety i butelkowanie. To nasze wspólne spojrzenie na potencjał regionu, szczepu i miejsca, z którego pochodzimy.
Wieczór będzie również okazją do degustacji nowych roczników win z winnicy Przybysławice - niewielkiego, ale wyjątkowego miejsca na winiarskiej mapie Małopolski.
Winnica Przybysławice położona jest zaledwie 8 km na północ od Krakowa, na słonecznym, południowym zboczu o powierzchni ponad pół hektara. Usytuowana na wysokości 320-325 m n.p.m., w bezpośrednim sąsiedztwie Ojcowskiego Parku Narodowego, leży na południowym krańcu Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Z jej górnej części rozciąga się malowniczy widok na panoramę Krakowa - to miejsce, które inspiruje do tworzenia win z charakterem i historią.
WinLista, czyli co degustujemy:
"Tutejsze" Johanniter Sur Lie 2024
Souvignier Gris 2024
Funky Hibernal 2024
Roseccio 2024
Lil Zweigelt 2024
Godzina: 19:00
Cena: 100 zł
Macie pytania? Skontaktujcie się z nami:
[email protected] lub 535 995 170