Ostatnia wieczerza || deathstyle’owa kolacja 💀🍽️
Wspólnie z Nagrobkami i Anią Witkowską zapraszamy na deathstyle'ową kolację degustacyjną.
To wydarzenie inspirowane jest książką kucharską Ostatnia wieczerza (Wyd. Części Proste), której wydaniem uczczono 10-lecie zespołu.
Na jej łamach czterdzieści osób ze świata kultury i sztuki - fanek i fanów Nagrobków - projektowało własną stypę, ze szczególnym pytaniem dotyczącym menu, które miałoby znaleźć się podczas ich pożegnania.
Z odpowiedzi m.in. Jakobe Mansztajna (Make Life Harder), Doroty Masłowskiej, Bolesława Chromrego, Anki i Wilhelma Sasnalów czy Marcina Libera wybraliśmy sześć pozycji, które podamy podczas wspólnej kolacji w Gridzie.
Są to:
🍽️ Aperitif z wody z pieczonych pomidorków
🍽️ Chleb z musztardą
🍽️ Brukselki na maśle z otartą skórką z cytryny i pomarańczy
🍽️ Krupnik z kurkami
🍽️ Zapiekanka z bakłażana
🍽️ Figi z miodem
Za garami stoi Edgar Jakubowski - szef kuchni Dust.Kitchen oraz Łąka Bar - który podkręci przepisy z Ostatniej wieczerzy.
Kolacja występuje w dwóch opcjach:
- parowana z winem
- w wersji bezalkoholowej
Poza jedzeniem i pairingiem spodziewajcie się nagrobkowej konferansjerki oraz (audio)wizualnych zaskoczeń.