Historyczny obiad w Grand Hotelu- 21 września
Doświadcz niezapomnianych chwil podczas niedzielnego obiadu w legendarnym Grand Hotelu. Dołącz do naszego ekskluzywnego cyklu wydarzeń, które będą niczym podróże w czasie, fascynującymi odkryciami i zmysłowymi doznaniami kulinarnymi.
Oczekuj niepowtarzalnych obiadów historycznych, które ożywiają ducha minionych dekad funkcjonowania hotelu. Nasz doświadczony Executive Chef, Tomasz Iwańca, przywoła smaki i aromaty z różnych epok, odzwierciedlając ewolucję kuchni i wpływające na nią trendy oraz wydarzenia społeczne.
Przygotuj się na wyjątkową podróż kulinarnej retrospekcji, gdzie każdy kęs jest jak stronica z historii, a każdy smak to odkrycie tajemnic przeszłości. Dołącz do nas w podróży przez kulinarną przeszłość, gdzie dumnie serwować będziemy dania inspirowane autentycznymi przepisami z kart menu Grand Hotelu. Pozwól, że Twoja niedzielna uczta stanie się niezapomnianym symbolem luksusu i elegancji, którego esencją jest nasz niepowtarzalny cykl obiadów w Grandzie.
21 września - lata 80.
Plan wydarzenia:
13:00
historyczne oprowadzenie po hotelu
14:30
aperitif w Champagne Lounge
15:00
obiad w restauracji Grand Blue z muzyką na żywo
Menu
JADŁOSPIS
Zakąska zimna
Befsztyk tatarski, marynowane grzybki, ogórek konserwowy
Drugie danie
Kotlet de Volaille z indyka, ziemniaki, marchewka z wody z masłem, surówka z białej kapusty
Deser
Ciasto czekoladowe, bita śmietana
Cena:
290 PLN od osoby
190 PLN dzieci do lat 11. (dzieci mogą zamienić menu historyczne na dania z menu dziecięcego ala carte)
(w cenie dania, aperitif oraz tematyczne napoje: Kawa po turecku, herbata z cytryną, woda sodowa i cytronada)
10% zniżki dla posiadaczy karty Sopockiej
Kupując bilet zgadzasz się na regulamin wydarzenia.
START SPRZEDAŻY BILETÓW 13 LIPCA O GODZINIE 12:00.