Spotkanie branży gastronomicznej - II edycja - 18.03.2025
Szanowni Państwo,
Uwaga! Zmiana godziny spotkania - zaczynamy o 11:00!
Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkanie branżowe z Maciejem Dobrzynieckim, które odbędzie się 18 marca 2025 roku o nowej godzinie - 11:00, w hotelu The Bridge Wrocław - MGallery, Plac Katedralny 8, Wrocław.
Podczas wydarzenia poruszone zostaną kluczowe kwestie dotyczące kondycji wrocławskich restauracji, w tym uzupełnienie analizy drugiego audytu oraz dyskusja nad wnioskami i rekomendacjami. Spotkanie będzie okazją do omówienia dotychczasowych działań, określenia dalszych kroków oraz wspólnego wypracowania strategii rozwoju branży. Na spotkanie zapraszamy właścicieli restauracji i szefów kuchni.
W drugiej części wydarzenia odbędzie się inspirujące spotkanie online z Przemysławem Klimą - szefem kuchni i restauratorem, laureatem gwiazdki Michelin dla restauracji Bottiglieria 1881 w Krakowie. Przemysław Klima to jeden z najbardziej cenionych polskich kucharzy, znany z innowacyjnego podejścia do kuchni oraz dbałości o najwyższą jakość produktów. Podczas rozmowy opowie o swoich doświadczeniach, podejściu do tworzenia menu i drodze do sukcesu w gastronomii na światowym poziomie.
Termin zapisów: 17.03.2025 - godzina 12:00
Maciej Dobrzyniecki jest od blisko 20 lat Prezydentem Polskiej Akademii Gastronomicznej, Prezesem Europejskiej Wspólnoty Nowej Gastronomii (Lizbona) oraz Wiceprezesem Académie Internationale de la Gastronomie w Paryżu. Jest znanym światowym krytykiem i działaczem gastronomicznym obecnym w sześciu edycjach programów kulinarnych Top Chef i Masterchef, członkiem jury wielu międzynarodowych konkursów gastronomicznych, współautorem Dekalogu Gastronomii XXI wieku.
Projekt całego cyklu spotkań branży gastronomicznej organizowany jest we współpracy z Biurem Rozwoju Gospodarczego i Wydziałem Promocji Miasta i Turystyki Urzędu Miejskiego Wrocławia.