Degustacja win w Brzask Bistro Nowy Rynek Wino & Gęsina
Zespół Brzask wraz z sommelierem Krystianem Blejderem zaprasza na degustację win europejskich oraz jesiennych potraw z gęsiny!
O warsztatach: Listopad to dla Poznania i Wielkopolski miesiąc szczególny. Na dworze królują wczesne wieczory i długie noce a na stołach zgodnie z tradycją króluje gęsina i świętomarcińskie rogale. Listopad to również święto wina. To miesiąc, w którym w całej Europie butelkuje się pierwsze wina z rocznika i świętuje zakończenie prac w winnicach. Zapraszamy na wieczór podczas, którego połączymy te tematy kolacją degustacyjną. Do dań z gęsiny spróbujemy win z różnych zakątków Europy, a nawet z Polski. Zapraszamy serdecznie.
O prowadzącym: Krystian Blejder, doświadczony poznański sommelier. Absolwent Wine & Spirits Education Trust, gdzie certyfikat WSET3 Advanced in Wines zdał z wyróżnieniem. Student programu WSET Diploma in Wines. Prowadzi warsztaty tematyczne oraz kursy WSET1 i WSET2 w Poznaniu. Autor licznych artykułów w kwartalniku "Trybuszon", gdzie w dziale Akademia Wina regularnie zgłębia tajniki procesów zachodzących w winie, jego produkcji, klasyfikacji winnic europejskich czy organicznej i ekologicznej certyfikacji wina.
Do zobaczenia!
Dokonując zakupu potwierdzam, że zapoznałem/am się z regulaminem