Plot & Dust Kitchen Confidential #1 "Zioła, Korzenie i Las"
Zapraszamy Was na pierwszą, premierową kolację degustacyjną, która (jesteśmy o tym przekonani), zaprowadzi Was w zupełnie nowe zakątki smakowe.
Pierwsza z cyklu kolacja to wyjątkowe wegetariańskie dania w jesiennej odsłonie oscylujące wokół tematu przewodniego: "Zioła, korzenie i Las". Będziemy opowiadać, tłumaczyć i smakować w towarzystwie wspaniałego szefa kuchni @Dust Kitchen Ediego.
Menu:
Chleb masło grzybowe / masło z czarnym czosnkiem / wędzona sól
Bulion ziołowy/ estragon / rozmaryn / tymianek / mięta / trybula .
Salsefia / czarny miód z leśnych kwiatów / kasztanowa kruszonka
Prawdziwek / orkiszowe zielone risotto / krem z serwatki / fermentowana jagoda / ziołowy crust
Knedle chałkowe z czarna i żółta kurka / rokitnik / Demi glace grzybowy / chrzanowa kwaśna śmietana.
Ciastko z topinaburem / kozi ser / lody z topinamburem / chipsy z topinamburu
Dla dopełnienia całości wjeżdża nasza ekipa barmańska, która dorzuca do karty drinki na bazie Ginu Monkey 47. Liczba 47 nawiązuje do ilości ziół, roślin i owoców używanych do produkcji oraz mocy trunku. Wiodącymi składnikami ginu są: jałowiec, lawenda, piżmian, aframon madagaskarski, pysznogłówka szkarłatna, szyszki świerkowe, prawoślaz lekarski i kolendra.
Będą też alternatywy bezalkoholowe, no worries.
Wstęp: Na kolację obowiązują zapisy, ilość miejsc jest ograniczona, koszt udziału w kolacji dla jednej osoby to 220,00 zł. W cenie biletu mieści się kolacja degustacyjna oraz dwa drinki na bazie Ginu Monkey 47 lub dwa Mocktaile. Wszystkie pozostałe napoje z karty, dostępne za dodatkową opłatą.