Panel dyskusyjny - stół dobrych praktyk gastronomii
Wyłączny Partner Przewodnika Michelin w Polsce Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce, Maciej Dobrzyniecki oraz Prezes Polskiej Organizacji Turystycznej, Rafał Szmytke mają zaszczyt zaprosić do:
"stołu dobrych praktyk gastronomii"
przy którym porozmawiamy o zarządzaniu systemem rezerwacyjnym w restauracji jako elemencie wspierania rozwoju destynacji turystycznej oraz znaczącej roli deseru w komponowaniu menu restauracji.
W pierwszej części spotkania gośćmi będą:
Amanda Booker- COO TheFork, wiodącej platformy do zarządzania rezerwacjami w Europie
Juanlu Fernández - hiszpański szef kuchni z Kadyksu (restauracja LÚ Cocina y Alma w Jerez), zdobywca 2 gwiazdek Michelin
Tomasz Kempka - przedstawiciel Polskiej Organizacji Turystycznej, specjalista ds. marketingu
W drugiej części spotkania porozmawiamy z:
David Gil Rovira- mistrz cukiernictwa, ekspert i współautor wielu kart deserów w dwu i trzygwiazdkowych restauracjach w Hiszpanii.
Antonio Arcieri - szef kuchni trójmiejskiej restauracji ARCO by Paco Perez nagrodzony w roku 2024 pierwszą i jedyną gwiazdką Michelin na Pomorzu. Oficjalny Ambasador marki Nespresso w Polsce.
Sylwia Grodzka-Haba - mistrzyni cukiernictwa, właścicielka butikowej cukierni Pani Foremka i pierwsza Polka, która zaprezentowała się na łamach prestiżowego międzynarodowego magazynu cukierniczego "SoGood".
Agata Łakomiak-Winnicka - dyrektor marki Antonius Caviar, rodzinnej firmy spod Konina, która w ciągu pięciu lat stała się trzecim producentem kawioru na świecie, obsługując topowe restauracje na całym świecie.
Moderatorem będzie Maciej Dobrzyniecki - Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce.
Wydarzenie odbędzie się dnia 17 czerwca 2025 roku, o godz. 13:00
w Hotelu The Bridge, Pl. Katedralny 8, 50-329 Wrocław
Po zakończeniu zapraszamy na kawę Nespresso i poczęstunek.
Stół dobrych praktyk zorganizowany dzięki przychylności:
Miasta Wrocław
Wrocławskiej Organizacji Turystycznej
*Przyjęcie zaproszenia oznacza udzielenie zgody na powielanie wizerunku utrwalonego podczas wydarzenia.