Kolacja degustacyjna Grand Champagne Night w hotelu Sofitel Grand Sopot - 29 listopada

location icon
Sofitel Grand Sopot, Restauracja Grand Blue Powstańców Warszawy 12/14, Sopot, poland
calendar icon
Od 29 lis 19:00 do 29 gru 22:30
ticket icon
Od 490,00 zł

Poznaj sekrety profesjonalnego degustowania i łączenia najwyższej klasy trunków z wyborną kuchnią.

Zapraszamy Państwa do Restauracji Grand Blue we wnętrzach hotelu Sofitel Grand Sopot, gdzie w sobotę, 29 listopada o godz. 19:00, odbędzie się ekskluzywna, komentowana kolacja degustacyjna Grand Champagne Night, która przeniesie Państwa w świat najwyższej klasy doznań kulinarnych.

Siedmiodaniowe menu degustacyjne skomponował Szef Kuchni Sofitel Grand Sopot Michał Ostrowski - każda potrawa to autorska kreacja przygotowana z pasją i dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Towarzyszyć im będzie selekcja wybornych szampanów z prestiżowego portfolio Maison Pommery, starannie dobranych do charakteru każdego dania.

Podczas kolacji każdy z kieliszków szampana zagra główną rolę obok serwowanych dań.

Sommelier Dariusz Jażdżyński opowie o harmonii smaków i aromatów, zdradzając tajniki sztuki łączenia wykwintnych potraw z winami musującymi. Dodatkowo Matthieu François - przedstawiciel legendarnego domu szampańskiego Pommery - podzieli się z gośćmi ciekawostkami o tradycji i dziedzictwie tych znakomitych trunków. Dzięki ich wiedzy i pasji każda para potrawa-szampan stanie się niepowtarzalnym doświadczeniem, które pobudzi wszystkie zmysły.

Ten wyjątkowy wieczór uświetni także muzyka na żywo, wprowadzając nastrojową oprawę dźwiękową idealnie dopełniającą smakowanie dań i szampana. W tle słychać będzie delikatne melodie, które podkreślą elegancki charakter wydarzenia i pozwolą gościom w pełni się zrelaksować. Na uczestników czekają również specjalne upominki od Maison Pommery - drobne prezenty, które będą miłym zwieńczeniem szampańskiej uczty i pamiątką tego niezwykłego wieczoru.

Komentowana kolacja degustacyjna Grand Champagne Night to propozycja dla prawdziwych koneserów i wszystkich, którzy pragną doświadczyć czegoś wyjątkowego.

To nie tylko posiłek, ale podróż po świecie wyrafinowanych smaków w towarzystwie luksusowych szampanów - wydarzenie, które z pewnością zapisze się w historii trójmiejskiej sceny kulinarnej.

MENU

"To menu jest opowieścią o zimie w dwóch wymiarach - morze i ocean kontra las i ziemia. Kompozycja łączy w sobie świeżość i mineralność owoców morza z głębią aromatów dziczyzny, sezonowych produktów i korzennych przypraw." - Michał Ostrowski, Szef Kuchni Sofitel Grand Sopot.

Każde danie zostało zaplanowane tak, by przeniosło gości przez różne smakowe pejzaże zimy: od rześkich i surowych nut, poprzez kremowe i otulające akcenty, aż po cięższe, ziemiste i korzenne finały.


Welcome drink

Kieliszek szampana Pommery Brut Royal


Amuse-bouche

Ostryga

Sos mignonette / limonka

Szampan: Pommery Apanage Blanc de Blancs


Przystawka I

Przegrzebki

Kawior / goma wakame / kiwi

Szampan: Pommery Cuvée Louise Brut Vintage 2006 Edition Parcelles


Przystawka II

Tatar z wołowiny Waqyu

Zimowa trufla / Gruyer / borowik

Szampan: Pommery Apanage Blanc de Noirs


Zupa

Krem kasztanowy z grzanką figową


Danie główne I

Turbot

Dynia / raki / szałwia

Szampan: Pommery Apanage Brut 1874


Danie główne II

Comber z jelenia

Burak / dereń / kiszona kapusta

Szampan: Pommery Grand Cru Royal Vintage 2009


Deser

Piernik

Śliwka / orzechy włoskie / wanilia

Szampan: Pommery Royal Elixir 


Mistrzowska kuchnia i szampański szyk - odkryj z nami smak elegancji i kup bilet już dziś.

Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego zachęcamy Państwa do dokonania rezerwacji z wyprzedzeniem. 
Cena biletu wynosi 490 zł od osoby.


Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Bilet normalny
29 Listopada 2025, 18:00 490,00 zł