Andrzejkowa kolacja w ciemności przy blasku świec
Andrzejki to czas magii, wróżb i wyjątkowej atmosfery.
W Hotelu Sopot ten listopadowy wieczór nabierze szczególnego blasku - dosłownie i w przenośni. 29 listopada odbędzie się tu Andrzejkowa Kolacja przy Blasku Świec, podczas której tradycja spotka się z nowoczesną kuchnią, a aromaty jesieni z nutą egzotyki.
To propozycja dla tych, którzy chcą celebrować Andrzejki w eleganckiej, nastrojowej odsłonie - z muzyką na żywo, dopracowanym menu i wyjątkową atmosferą. W kameralnej przestrzeni hotelowej Restauracji Waterside Food & Wine zmysły smak, zapach i słuch zyskają pierwszoplanową rolę.
Za kulinarne wrażenia odpowiada szef kuchni Mateusz Żurawski, który przygotował menu pełne kontrastów i harmonii - lekkie, zaskakujące, oparte na świeżych sezonowych składnikach. W menu znalazły się m.in. ravioli z ricottą, dynią z szałwią, pierś z kaczki w sosie imbirowo-cynamonowym z brzoskwinią oraz beza z mascarpone, marcepanem i nutą marakui. Wieczór rozpocznie się kieliszkiem Prosecco i amuse bouche - małą kompozycją smaków przygotowaną przez szefa kuchni specjalnie na tę okazję.
Kolację wypełni muzyka na żywo, która wprowadzi gości w nastrojowy klimat wieczoru i sprawi, że spotkanie przy świecach stanie się wyjątkowym doświadczeniem.
Na uczestników czekają także andrzejkowe niespodzianki - w trakcie wieczoru odbędzie się losowanie voucherów m.in. na kolację dla dwojga, masaż w hotelowym SPA lub drinki.Dodaj opis wydarzenia