Z resztek, bez resztek - kiszenie jako praktyka zero waste - odpowiedź na kryzys klimatyczny i marnowanie żywności
Klub Mieszkańców "Przemysłowa 17"
Przemysłowa 17,
Rybnik
Od 27 paź 11:00 do 27 paź 11:00
Dołącz do warsztatu, podczas którego słoik stanie się symbolem obiegu zamkniętego. Razem przygotujemy domowe kiszonki, które nie tylko wydłużają życie warzyw, ale też pomagają ograniczyć marnowanie jedzenia. porozmawiamy o zasadzie "4P", zero waste i prostych sposobach na bardziej świadome gotowanie.
Udział w warsztatach jest bezpłatny. Zapisy dla osób powyżej 18 roku życia (lub młodszych z opiekunem).
Wydarzenie realizowane jest w ramach projektu "Rybnik - w kierunku zielonej przyszłości" współfinansowanego w ramach programu "Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027 (Fundusz na Rzecz Sprawiedliwej Transformacji)". Organizatorem wydarzenia jest Ośrodek Pomocy Społecznej w Rybniku - współrealizator projektu.