Warsztaty kulinarne, dzień 2 - robimy sphagetti
Uwaga! Uwaga! Już 16 października zaczynamy cykl bezpłatnych warsztatów kulinarnych. Dowiecie się z nich co jeść by być zdrowym, jak gotować by było pysznie, jak zrobić coś z niczego. Każdy uczestnik dostanie swój "przepiśnik". Będziemy razem gotować, piec, obierać, kroić, siekać, ubijać, smakowaći w końcu wspólnie kosztować, to co sami stworzymy. Poznamy kuchnię polską i światową. Dowiemy się jak zrobić coś z niczego, że deser nie musi być tylko na słodko. Podzielę się z Wami tajnikami kuchni i moimi przepisami...
Zaczynamy od zupy
16 października (środa) godz. 16,na polska królową zup - rosół
potem II danie
25 października (piątek) godz. 16, na prawdziwe, włoskie spaghetti
kończymy deserem
30 października (środa) godz. 16, na podwieczorek w postaci słodkich (i nie tylko) gofrów z dodatkami
Warsztaty poprowadzi osoba zajmująca się żywieniem zawodowo, a przy tym wielbicielka jedzenia i gotowania…
Każdy uczestnik będzie aktywnie uczestniczył w komponowaniu potrawy, by potem ją ze smakiem zjeść.
Dlaczego spaghetti woli wołowinę, jaki makaron jest zdrowszy, dlaczego masło podkręca smak, dlaczego czosnek brzydko pachnie, lepszy koncentrat pomidorowy czy przecier? Odpowiedzi na te wszystkie pytania znajdziesz na warsztatach z przygotowania prawdziwego włoskiego spaghetti. Zapraszamy do spotkania i smakowania. Będzie pysznie i aromatycznie.
Serdecznie zapraszamy na warsztaty kulinarne, które pokażą jak gotować zdrowo, pysznie i prosto. Jeśli lubisz dobrze zjeść, jesteś otwarty na ciekawe pomysły kulinarne a przy okazji chcesz dowiedzieć się czegoś o zdrowym odżywianiu, to świetny sposób na spędzenia popołudnia!
Wa ramach warsztatów uczestnicy będą mogli wziąć aktywny udział w przygotowaniu potraw, które następnie ze smakiem zjedzą.