Warsztaty kulinarne Hiszpania
Chcesz przeżyć niesamowitą przygodę kulinarną, nauczyć się gotować a przy okazji spędzić miło czas w małym, kameralnym gronie i napić się wina...?
To serdecznie zapraszam na warsztaty kulinarne :)
Tym razem zabiorę Was w kulinarną podróż do słonecznej Hiszpanii na tapas i paellę w rytmie flamenco i przy dźwiękach gitary. Wybierzecie się ze mną...? :)
Tapas, to nie tylko małe danka... to także styl hiszpańskiego życia... Oni żyją tapas, oni spotykają się w stylu tapas (są specjalne bary tapas), oni zamawiają 2-3 tapas w jednym barze plus oczywiście wino lub drink i idą dalej do innego baru i tak potrafią do późna a potem... jest oczywiście regularna kolacja, która trwa do późna... Może właśnie dlatego Południowcy nie jedzą śniadań...? :)Pinchos, to też małe danka tyle, że "przekłute" wykałaczką (najczęściej są to małe kanapeczki ale nie tylko). Podawane na północy Hiszpanii (w Kraju Basków).
W programie:
- paella mixta (z owocami morza i chorizo)
- tortilla de patatas
- ajoblanco
- pinchos - kromki bagietki z:
anchois, oliwkami i papryką;
papryczkami padron i chorizo;
serem manchego, karmelizowaną cebulą i i pieczoną papryką;
serem camembert i karmelizowaną cebulą;
szynką serrano, papryką i oliwkami;
anchois, oliwkami i chili - słynne pinchos Gilda
- chorizo z redukowanym sosem z octu balsamicznego i miodu
- deska serów, wędlin i oliwek
- wino
Można kupić bilet dla kogoś na prezent :)
Warto poprosić kogoś o podwiezienie, bo szykuje się niezła fiesta :)
Mała, kameralna grupa do 5-6 osób.
Termin: sobota 08.03.2025 w godzinach 15-18
Adres; ul. Zubrzyckiego 3, Gdańsk Wrzeszcz
tel. 608 250 922
Organizator zastrzega sobie prawo odwołania zajęć, jeśli nie zbierze się odpowiednia ilość uczestników (minimum 3 osoby)