12.00-12.30 Część I Skrobia nie tylko ziemniaczana Część II Chrupiący ziemniak
W trakcie pierwszej części warsztatów uczestnicy zapoznają się z budową gałeczek skrobiowych oraz samodzielnie wykonają preparaty mikroskopowe zawierające skrobię różnego pochodzenia botanicznego. Ponadto uczestnicy wykonają wykrywanie obecności skrobi za pomocą roztworu jodu.
Warsztaty przeznaczone dzieci z klas 1-3 szkoły podstawowej.
Czas trwania warsztatów: 30 minut (2x15minut).
Prowadzący: Część I: dr inż. Wioletta Drożdż, dr inż. Hanna Boruczkowska Część II: dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk
|
Warsztaty dla dzieci - "Ziemniak pod mikroskopem i na talerzu" (12:00-12:30)
12.00-12.30 Część I Skrobia nie tylko ziemniaczana Część II Chrupiący ziemniak
W trakcie pierwszej części warsztatów uczestnicy zapoznają się z budową gałeczek skrobiowych oraz samodzielnie wykonają preparaty mikroskopowe zawierające skrobię różnego pochodzenia botanicznego. Ponadto uczestnicy wykonają wykrywanie obecności skrobi za pomocą roztworu jodu.
Warsztaty przeznaczone dzieci z klas 1-3 szkoły podstawowej.
Czas trwania warsztatów: 30 minut (2x15minut).
Prowadzący: Część I: dr inż. Wioletta Drożdż, dr inż. Hanna Boruczkowska Część II: dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk
dostępnych:
0
|
Wyprzedane |
Brak wolnych miejsc
|
Ziemniak pod mikroskopem i na talerzu
Część I Skrobia nie tylko ziemniaczana Część II Chrupiący ziemniak
W trakcie pierwszej części warsztatów uczestnicy zapoznają się z budową gałeczek skrobiowych oraz samodzielnie wykonają preparaty mikroskopowe zawierające skrobię różnego pochodzenia botanicznego. Ponadto uczestnicy wykonają wykrywanie obecności skrobi za pomocą roztworu jodu.
W drugiej części warsztatów uczestnicy zapoznają się z profesjonalnym wyposażeniem pracowni oceny sensorycznej żywności oraz wykonają organoleptyczną ocenę konsumencką różnych rodzajów czipsów.
Warsztaty przeznaczone dzieci z klas 1-3 szkoły podstawowej
Czas trwania warsztatów: 30 minut (2x15minut). Ilość uczestników: 20 osób
Prowadzący:
Część I: dr inż. Wioletta Drożdż; dr inż. Hanna Boruczkowska Część II: dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk
|
Warsztaty dla dzieci - "Ziemniak pod mikroskopem i na talerzu" (13:00-13:30)
Ziemniak pod mikroskopem i na talerzu
Część I Skrobia nie tylko ziemniaczana Część II Chrupiący ziemniak
W trakcie pierwszej części warsztatów uczestnicy zapoznają się z budową gałeczek skrobiowych oraz samodzielnie wykonają preparaty mikroskopowe zawierające skrobię różnego pochodzenia botanicznego. Ponadto uczestnicy wykonają wykrywanie obecności skrobi za pomocą roztworu jodu.
W drugiej części warsztatów uczestnicy zapoznają się z profesjonalnym wyposażeniem pracowni oceny sensorycznej żywności oraz wykonają organoleptyczną ocenę konsumencką różnych rodzajów czipsów.
Warsztaty przeznaczone dzieci z klas 1-3 szkoły podstawowej
Czas trwania warsztatów: 30 minut (2x15minut). Ilość uczestników: 20 osób
Prowadzący:
Część I: dr inż. Wioletta Drożdż; dr inż. Hanna Boruczkowska Część II: dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk
dostępnych:
0
|
Wyprzedane |
Brak wolnych miejsc
|
"Jak zrobić prąd z ziemniaków?"
Uczestnicy dowiedzą się co to jest prąd elektryczny (obwód elektryczny) oraz jak działa ogniwo. Podczas warsztatów wykonają ziemniaczane baterie i sprawdzą co może zasilać taka bateria.
dzieci 8-13 lat dwie grupy po 8 osób czas trwania: około 30 minut pierwsza grupa 14.15 druga druga 15.00
Prowadzące: prof. Hanna Pruchnik, mgr. Anna Jaśkiewicz, dr Paulina Strugała-Danak, dr inż. Sylwia Cyboran-Mikołajczyk, dr Aleksandra Włoch i mgr Natalia Szulc.
|
Warsztaty dla dzieci - "Jak zrobić prąd z ziemniaków?" (14:15)
"Jak zrobić prąd z ziemniaków?"
Uczestnicy dowiedzą się co to jest prąd elektryczny (obwód elektryczny) oraz jak działa ogniwo. Podczas warsztatów wykonają ziemniaczane baterie i sprawdzą co może zasilać taka bateria.
dzieci 8-13 lat dwie grupy po 8 osób czas trwania: około 30 minut pierwsza grupa 14.15 druga druga 15.00
Prowadzące: prof. Hanna Pruchnik, mgr. Anna Jaśkiewicz, dr Paulina Strugała-Danak, dr inż. Sylwia Cyboran-Mikołajczyk, dr Aleksandra Włoch i mgr Natalia Szulc.
dostępnych:
0
|
Wyprzedane |
Brak wolnych miejsc
|
"Jak zrobić prąd z ziemniaków?"
Uczestnicy dowiedzą się co to jest prąd elektryczny (obwód elektryczny) oraz jak działa ogniwo. Podczas warsztatów wykonają ziemniaczane baterie i sprawdzą co może zasilać taka bateria.
dzieci 8-13 lat dwie grupy po 8 osób czas trwania: około 30 minut pierwsza grupa 14.15 druga druga 15.00
Prowadzące: prof. Hanna Pruchnik, mgr. Anna Jaśkiewicz, dr Paulina Strugała-Danak, dr inż. Sylwia Cyboran-Mikołajczyk, dr Aleksandra Włoch i mgr Natalia Szulc.
|
Warsztaty dla dzieci - "Jak zrobić prąd z ziemniaków?" (15:00)
"Jak zrobić prąd z ziemniaków?"
Uczestnicy dowiedzą się co to jest prąd elektryczny (obwód elektryczny) oraz jak działa ogniwo. Podczas warsztatów wykonają ziemniaczane baterie i sprawdzą co może zasilać taka bateria.
dzieci 8-13 lat dwie grupy po 8 osób czas trwania: około 30 minut pierwsza grupa 14.15 druga druga 15.00
Prowadzące: prof. Hanna Pruchnik, mgr. Anna Jaśkiewicz, dr Paulina Strugała-Danak, dr inż. Sylwia Cyboran-Mikołajczyk, dr Aleksandra Włoch i mgr Natalia Szulc.
dostępnych:
0
|
Wyprzedane |
Brak wolnych miejsc
|