Warsztaty kulinarne z Jagną Niedzielską
🌶️ Zapraszam Cię na wspólny weekend Na Łące podczas gotowania z Jagną Niedzielską i delektowanie się winami dobranymi przez Jej Męża, doskonałego sommeliera Tomasza Zarębę.
I jakby nie chcieć napisać o tym inaczej, będzie to kolacja ze śniadaniem 15 - 16 lutego
🍅 Bo po warsztatowym, wspólnym gotowaniu, kolacji i wieczornych pogaduchach w domowej atmosferze, nocujemy Na Łące. A w niedzielę robimy niespieszne śniadanie korzystając z tipów Jagny, delektujemy się smakami, a przed odjazdem pewnie strzelimy sobie kilka zdjęć na LinkedIn i Insta.
Może to pomysł, aby spędzić a`la walentynkowy wieczór w parze.
A może dobra myśl na wypad z przyjaciółką.
Ja natomiast nie mam wątpliwości, że to również doskonała opcja, aby przyjechać w pojedynkę, by spędzić czas z fantastycznymi ludźmi ❣️
❤️ Na kolację wszyscy razem przygotujemy 4 dania - menu Jagna opracuje specjalnie na ten wieczór, aby dopasować je do miejsca, a Tomasz do tych dań wybierze idealnie pasujące wina. Będzie nam o nich opowiadał… a opowiadać o winach potrafi niesamowicie.
Na naszych talerzach będą lądowały połączenia kuchni polskiej, francuskiej, włoskiej i azjatyckiej… i jak powiedziała mi Jagna - te wszystkie kulinarne wpływy spotkają się na talerzu jednocześnie.
Co się wydarzy poza tym, że zrobimy te dania, nauczymy się ich, a później zjemy ❓
Będzie spora dawka wiedzy i patentów:
- jak stworzyć swoją kuchnię kapsułową, czyli bazę produktów do pysznego gotowania
- jak prawidłowo przechowywać jedzenie zachowując ich świeżość na długo
- jak zyskiwać pełnię smaku i aromatu metodą palenia (nie spalania)
- jak maksymalnie wydobywać cukier z produktów, by dania smakowały o wiele lepiej
Pojawi się jeszcze jedna rzecz, będąca efektem ubocznym tego spotkania:
❣️ będziesz lepszym kucharzem w domu❣️
______________________________________________________________________
Tomasz Zaremba:ukończył prestiżowy kurs Wine & Spirits Educational Trust (WSET) na poziomie 3 w Londynie oraz kontynuował naukę w Wein Akademie Österreich na kierunku WSET Diploma.
Zawodowo zajmuje się tworzeniem konceptów restauracyjnych, projektowaniem menu i doradztwem gastronomicznym. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Pracował z uznanymi ekspertami, takimi jak Robert Mielżyński, Matias Glussman i Andrea Camastra.
Był założycielem wine baru Bokeh oraz firmy importującej wino Red Nowe. Współtworzył restauracje Joel i Raj Utracony, a także opracowywał menu dla takich miejsc jak Orbita Słońca, Być Może, Tutto Bene i Va Bene.
Jagna Niedzielska - Zaremba: to mistrzyni w sztuce niemarnowania jedzenia, edukatorka kulinarna, autorka książek i twarz telewizyjnych programów o sprytnym gotowaniu. Z pasją przekonuje Polaków, że ekologiczne podejście w kuchni nie jest nudne, a wręcz przeciwnie - może być pyszne, zabawne i pełne małych rewolucji.
Prowadziła program "Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek" na kanale Kuchnia+, a teraz podbija serca widzów w "Sprytnych pomysłach Jagny" na TVN Style i TVN7. Regularnie pojawia się też w kuchni "Dzień Dobry TVN", gdzie udowadnia, że gotowanie bez resztek może być nie tylko ekologiczne, ale i turbo smaczne.
Wydała książki "Bez resztek" i "Ekologiczną kuchnię Jagny Niedzielskiej", które są prawdziwymi kompendiami wiedzy dla tych, którzy chcą gotować z głową i dbać o planetę (a przy okazji zaoszczędzić).
Została wyróżniona tytułem Kobiety Roku Glamour 2021 w kategorii e-aktywizm za szerzenie idei zero waste i realny wpływ na zmianę naszych nawyków żywieniowych.