Zdrowie i Medycyna Dieta, Odżywianie i Degustacje

Pieczenie chleba na zakwasie - warsztaty

location icon
Wrocław
calendar icon
Od 29 wrz 18:00 do 29 wrz 21:00

🕙 Godz: 18:00 - 21:00 
🕙Czas trwania 3,5 godzin

🏁 Miejsce: Wrocław
Wyjątkowo moje mieszkanie z otwartą kuchnią i salonem - dlatego adres zostanie podany osobom, które opłacą udział w warsztacie.

Zostaną zachowane względy bezpieczeństwa. Dlatego proszę o odpowiedzialne podejście do sprawy. 

Na warsztacie:

🍀 jak przygotować samodzielnie zakwas na chleb,
🍀 jak upiec własny bochenek korzystając ze swojego domowego piekarnika - tak! Nie potrzebujesz nic więcej - GWARANCJA udanego wypieku
🍀 o co chodzi w fermentacji chlebowej,
🍀 dowiesz się o rodzajach mąk,
🍀 jakie dodatki możesz dodawać do chleba,
🍀 dowiesz się o oddziaływaniu chleba na zdrowie
🍀 wiele innych informacji dotyczących chleba i pieczywa, które pozwolą na świadome myślenie i wybory.



⛳ Wymagane jest zebranie minimum 3 osób w celu odbycia warsztatów.
⛳ W poprzednich warsztatach brało udział jednorazowo nawet powyżej 10 osób. Jednak ze względów bezpieczeństwa i na komfort uczestników bieżąca edycja jest ograniczona do bardzo kameralnej liczby 6 osób.

W pakiecie otrzymasz:
👉 dojrzały i silny zakwas żytni, który będzie można od razu użyć do samodzielnego wypieku chleba za każdej mąki,
👉 mąkę do wypieczenia pierwszego bochenka chleba,
👉 skrypt z warsztatu z wiedzą i prostym przepisem na zakwas i chleb,
👉 dostęp do tworzącej się zamkniętej grupy na facebooku, gdzie możesz pochwalić się swoimi wypiekami, spytać innych uczestników warsztatów o ich doświadczenia, czy modyfikacje przepisów, albo o podzielenie się zakwasem, bo Wasz przepadł kiedy wy byliście na swoim upragnionym urlopie ;)

Co będziemy robić:
👍 każdy przygotuje swój zakwas, który zabierze do domu,
👍 Wyrobię chleb, aby pokazać jakie to proste,
👍 upieczemy wspólnie chleb żytni i orkiszowy na żytnim zakwasie,
👍 porozmawiamy o pieczeniu chleba, mąkach i dodatkach do pieczywa.

💡 W ramach poczęstunku kromale z pastą i masłem oczywiście :)

Wszystko z zachowaniem bezpieczeństwa zdrowotnego. 


💡 Na miejscu będzie możliwość zakupu lub zamówienia mąki do wypieku chleba używanej na warsztatach.

Cena:
✨ 199 zł przy opłaceniu do 24 września /czwartek/ włącznie
🌟 219 zł zł przy opłaceniu 25 i 26 września /sobota/ do północy
👍 239 zł przy opłaceniu 27 i 28 września
⚡ 300 zł przy opłaceniu w dniu warsztatów  - wymagana wcześniejsza rejestracja telefoniczna.


👍 Opłać zaliczkę 100 zł już teraz, a resztę opłać na miejscu

Jeśli chcesz przyjść ze swoim dzieckiem to płaci ono połowę Twojej ceny otrzymując swój skrypt oraz rozpoczyna hodowanie własnego zakwasu.Proszę o wcześniejszą informację.


⛳ Opłacenie ceny w całości lub części* (zaliczka 100 zł) rezerwuje miejsce (liczy się data wpływu).
*W przypadku zgłoszonej wcześniej rezygnacji z uczestnictwa pobierane jest 20 zł w celu pokrycia kosztów administracyjnych. W sytuacji braku zgłoszenia nieobecności na warsztatach zaliczka (50 zł) przepada w całości.

⛳ Jeśli opłaciłaś/opłaciłeś udział w warsztacie, a nie możesz wziąć udziału możesz też, przy wcześniejszym zgłoszeniu, bez dodatkowych opłat przekazać zaliczkę na uczestnictwo innej osobie lub zostawić zaliczkę na podobny warsztat w późniejszym terminie.

Możesz także opłacić warsztaty robiąc przelew na konto bankowe.Jeśli chcesz skorzystać z tej opcji napisz do mnie a wyślę Tobie numer konta bankowego.


UWAGA:

  • Wszelkie objawy choroby zakaźnej oznaczają niemożność wzięcia udziału w warsztatach. 
  • Wniesione opłaty zostaną zwrócone (poza opłatą administracyjną) lub zaliczone w poczet następnego terminu warsztatów.
  • Przy wejściu na warsztaty każda osoba będzie poproszona o podpisanie oświadczenia co do stanu zdrowia i braku kontaktu z osobą zakażoną.


Jeśli masz jakiekolwiek pytania czy sugestie proszę o kontakt.

Kontakt:
📞 telefoniczne lub SMS 727 902 894
📩 e-mail: kontakt@szkolazdrowegogotowania.pl
📱 messenger


Prowadzący, Bartłomiej Pawlaczyk, o sobie:

Cześć :) Szukając drogi do zdrowia i równowagi pierwsze kroki pokierowałem w stronę właściwego odżywiania z ogromnym sukcesem. W wyniku tych doświadczeń połączonych z wykształceniem zacząłem edukować w kwestiach zdrowia. 

Dlaczego chleb?
Ukończyłem Zarządzanie i Inżynierię Produkcji Żywności na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Moją pracę magistersko-inżynierską pisałem i broniłem z Przygotowywania do wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności HACCP w jednej z większych i z dużymi tradycjami piekarni we Wrocławiu. Piekarnię poznawałem pracując na różnych stanowiskach i w różnych porach dnia. Przygotowałem audyt HACCP (pytania dotyczące m.in. higieny i bezpieczeństwa biologicznego) oraz przeszkoliłem w tym temacie ponad 20 pracowników piekarni. Wiele lat później upiekłem swój pierwszy domowy chleb na zakwasie i odtąd, a minęło już dobre kilka lat, żaden inny nie smakuje już tak dobrze ;)

Jestem wręcz pewien, że smak i aromat mojego chleba przypadnie i Tobie do gustu ;)
W ramach edukacji zdrowotnej uczę też jak poprawnie oddychać, aby móc pozbyć się wielu objawów i dolegliwości. W tym chrapania, astmy, wysokiego ciśnienie, czy wiecznie zatkanego nosa. Uwielbiam tańczyć i chodzić po górach.


Na moich warsztatach była już nawet telewizja. Możesz obejrzeć jak było w krótkiej relacji w internetowym TVP3 w "Fakty o poranku" .Aby obejrzeć relację należy przewinąć do czasu: 51:24

https://wroclaw.tvp.pl/41011787/25012019

Kadry z nagrania (logo dodałem samodzielnie do zdjęć):


⛳ Prowadzący zastrzega sobie prawo odwołania lub przesunięcia warsztatów jeśli nie zbierze się minimalna grupa osób lub z innej ważnej przyczyny. W takim przypadku zaliczka jest zwracana w całości lub na życzenie zaliczana w poczet następnego terminu warsztatu.

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
Cena biletu uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza. Pieczenie chleba na zakwasie - wczesny zapis

Cena biletu uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza.

już niedostępne 119,00 zł -
Cena biletu uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza. Pieczenie chleba na zakwasie - standard

Cena biletu uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza.

już niedostępne 140,00 zł -
Cena biletu uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza. Pieczenie chleba na zakwasie - przed ostatnim gwizdkiem ;)

Cena biletu uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza.

już niedostępne 159,00 zł -
Cena biletu uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza. Pieczenie chleba na zakwasie - na ostatnią chwilę

Cena biletu uzależniona jest jedynie od daty rejestracji na wydarzenie. Im wcześniej tym cena korzystniejsza.

już niedostępne 200,00 zł -
Opłacenie zaliczki jest jednocześnie rejestracją na warsztat.
Cena całościowa jest zależna od terminu rejestracji - według aktywnych biletów i cennika w ogłoszeniu warsztatów.
Pozostałą kwotę należy opłacić gotówką przy wejściu na warsztat.
Pieczenie chleba na zakwasie - ZALICZKA

Opłacenie zaliczki jest jednocześnie rejestracją na warsztat.
Cena całościowa jest zależna od terminu rejestracji - według aktywnych biletów i cennika w ogłoszeniu warsztatów.
Pozostałą kwotę należy opłacić gotówką przy wejściu na warsztat.

już niedostępne 50,00 zł -