Pieczenie chleba na zakwasie - warsztaty
🕙 Godz: 18:00 - 21:00
🕙Czas trwania 3,5 godzin
🏁 Miejsce: Wrocław
Wyjątkowo moje mieszkanie z otwartą kuchnią i salonem - dlatego adres zostanie podany osobom, które opłacą udział w warsztacie.
Zostaną zachowane względy bezpieczeństwa. Dlatego proszę o odpowiedzialne podejście do sprawy.

Na warsztacie:
🍀 jak przygotować samodzielnie zakwas na chleb,
🍀 jak upiec własny bochenek korzystając ze swojego domowego piekarnika - tak! Nie potrzebujesz nic więcej - GWARANCJA udanego wypieku
🍀 o co chodzi w fermentacji chlebowej,
🍀 dowiesz się o rodzajach mąk,
🍀 jakie dodatki możesz dodawać do chleba,
🍀 dowiesz się o oddziaływaniu chleba na zdrowie
🍀 wiele innych informacji dotyczących chleba i pieczywa, które pozwolą na świadome myślenie i wybory.
⛳ Wymagane jest zebranie minimum 3 osób w celu odbycia warsztatów.
⛳ W poprzednich warsztatach brało udział jednorazowo nawet powyżej 10 osób. Jednak ze względów bezpieczeństwa i na komfort uczestników bieżąca edycja jest ograniczona do bardzo kameralnej liczby 6 osób.
W pakiecie otrzymasz:
👉 dojrzały i silny zakwas żytni, który będzie można od razu użyć do samodzielnego wypieku chleba za każdej mąki,
👉 mąkę do wypieczenia pierwszego bochenka chleba,
👉 skrypt z warsztatu z wiedzą i prostym przepisem na zakwas i chleb,
👉 dostęp do tworzącej się zamkniętej grupy na facebooku, gdzie możesz pochwalić się swoimi wypiekami, spytać innych uczestników warsztatów o ich doświadczenia, czy modyfikacje przepisów, albo o podzielenie się zakwasem, bo Wasz przepadł kiedy wy byliście na swoim upragnionym urlopie ;)
Co będziemy robić:
👍 każdy przygotuje swój zakwas, który zabierze do domu,
👍 Wyrobię chleb, aby pokazać jakie to proste,
👍 upieczemy wspólnie chleb żytni i orkiszowy na żytnim zakwasie,
👍 porozmawiamy o pieczeniu chleba, mąkach i dodatkach do pieczywa.
💡 W ramach poczęstunku kromale z pastą i masłem oczywiście :)
Wszystko z zachowaniem bezpieczeństwa zdrowotnego.
💡 Na miejscu będzie możliwość zakupu lub zamówienia mąki do wypieku chleba używanej na warsztatach.
Cena:
✨ 199 zł przy opłaceniu do 24 września /czwartek/ włącznie
🌟 219 zł zł przy opłaceniu 25 i 26 września /sobota/ do północy
👍 239 zł przy opłaceniu 27 i 28 września
⚡ 300 zł przy opłaceniu w dniu warsztatów - wymagana wcześniejsza rejestracja telefoniczna.
👍 Opłać zaliczkę 100 zł już teraz, a resztę opłać na miejscu
Jeśli chcesz przyjść ze swoim dzieckiem to płaci ono połowę Twojej ceny otrzymując swój skrypt oraz rozpoczyna hodowanie własnego zakwasu.Proszę o wcześniejszą informację.

⛳ Opłacenie ceny w całości lub części* (zaliczka 100 zł) rezerwuje miejsce (liczy się data wpływu).
*W przypadku zgłoszonej wcześniej rezygnacji z uczestnictwa pobierane jest 20 zł w celu pokrycia kosztów administracyjnych. W sytuacji braku zgłoszenia nieobecności na warsztatach zaliczka (50 zł) przepada w całości.
⛳ Jeśli opłaciłaś/opłaciłeś udział w warsztacie, a nie możesz wziąć udziału możesz też, przy wcześniejszym zgłoszeniu, bez dodatkowych opłat przekazać zaliczkę na uczestnictwo innej osobie lub zostawić zaliczkę na podobny warsztat w późniejszym terminie.
Możesz także opłacić warsztaty robiąc przelew na konto bankowe.Jeśli chcesz skorzystać z tej opcji napisz do mnie a wyślę Tobie numer konta bankowego.
UWAGA:
- Wszelkie objawy choroby zakaźnej oznaczają niemożność wzięcia udziału w warsztatach.
- Wniesione opłaty zostaną zwrócone (poza opłatą administracyjną) lub zaliczone w poczet następnego terminu warsztatów.
- Przy wejściu na warsztaty każda osoba będzie poproszona o podpisanie oświadczenia co do stanu zdrowia i braku kontaktu z osobą zakażoną.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania czy sugestie proszę o kontakt.
Kontakt:
📞 telefoniczne lub SMS 727 902 894
📩 e-mail: kontakt@szkolazdrowegogotowania.pl
📱 messenger
Prowadzący, Bartłomiej Pawlaczyk, o sobie:
Cześć :) Szukając drogi do zdrowia i równowagi pierwsze kroki pokierowałem w stronę właściwego odżywiania z ogromnym sukcesem. W wyniku tych doświadczeń połączonych z wykształceniem zacząłem edukować w kwestiach zdrowia.
Dlaczego chleb?
Ukończyłem Zarządzanie i Inżynierię Produkcji Żywności na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Moją pracę magistersko-inżynierską pisałem i broniłem z Przygotowywania do wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności HACCP w jednej z większych i z dużymi tradycjami piekarni we Wrocławiu. Piekarnię poznawałem pracując na różnych stanowiskach i w różnych porach dnia. Przygotowałem audyt HACCP (pytania dotyczące m.in. higieny i bezpieczeństwa biologicznego) oraz przeszkoliłem w tym temacie ponad 20 pracowników piekarni. Wiele lat później upiekłem swój pierwszy domowy chleb na zakwasie i odtąd, a minęło już dobre kilka lat, żaden inny nie smakuje już tak dobrze ;)
Jestem wręcz pewien, że smak i aromat mojego chleba przypadnie i Tobie do gustu ;)
W ramach edukacji zdrowotnej uczę też jak poprawnie oddychać, aby móc pozbyć się wielu objawów i dolegliwości. W tym chrapania, astmy, wysokiego ciśnienie, czy wiecznie zatkanego nosa. Uwielbiam tańczyć i chodzić po górach.
Na moich warsztatach była już nawet telewizja. Możesz obejrzeć jak było w krótkiej relacji w internetowym TVP3 w "Fakty o poranku" .Aby obejrzeć relację należy przewinąć do czasu: 51:24
https://wroclaw.tvp.pl/41011787/25012019
Kadry z nagrania (logo dodałem samodzielnie do zdjęć):
⛳ Prowadzący zastrzega sobie prawo odwołania lub przesunięcia warsztatów jeśli nie zbierze się minimalna grupa osób lub z innej ważnej przyczyny. W takim przypadku zaliczka jest zwracana w całości lub na życzenie zaliczana w poczet następnego terminu warsztatu.