Autyzm i Zespół Downa a dieta. Problemy żywieniowe oraz indywidualność w podejściu dietetycznym
Szkolenie dedykowane kucharzom i pracownikom kuchni w placówkach oświatowym, dietetykom, rodzicom, studentom oraz specjalistom pracującymi z dziećmi z autyzmem pragnącym poszerzyć wiedzę na temat wspierania procesu terapii oddziaływaniem dietetycznym. Na szkoleniu uczestnicy poznają zagadnienia związane z wprowadzaniem diety eliminacyjnej dla dzieci z nietolerancjami pokarmowymi.
Program szkolenia:
1. Percepcja zjawiska autyzmu.
2. Wpływ sposobu żywienia na rozwój umysłowy i fizyczny dziecka.
3. Specyfika zachowań żywieniowych osób z autyzmem- złożone uwarunkowania wyborów żywieniowych.
4. Zmiany w sposobie żywienia osób z autyzmem- umiejętny dobór diagnostyki oraz dalszego postępowania dietetycznego- indywidualność zaleceń.
5. Wspomaganie suplementacyjne diety u osób z autyzmem- czy istnieje taka konieczność? Studium przypadku.
Uczestnicy szkolenia otrzymują certyfikat potwierdzający udział w szkoleniu oraz zaświadczenie z opisem nabytych kompetencji.
Szkolenie jest certyfikowane!
Prowadząca: mgr Ewa Jagodzińska. Dietetyk medyczny, psychodietetyk. Absolwentka Wydziału Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku dietetyka oraz podyplomowych studiów Psychodietetyka oraz Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie. Dietetyk polecany przez Fundację Insulinooporności.
Jest ekspertem portali internetowych poświęconych zdrowiu, jak również autorką wielu publikacji dotyczących prawidłowego żywienia dzieci oraz diety w zaburzeniach rozwojowych. Prowadzi liczne warsztaty dla pedagogów, psychologów z rodziców.
Szkolenie odbędzie się w Centrum Terapii i Rozwoju INDYGO
ul. Mikołajczyka 1/12
Kiedy? 15.04.2023r.
Czas trwania: 7 godzin dydaktycznych (10:00-16:00)
Koszt: 290zł
Informacje oraz zapisy:
https://centrumindygo.pl
606 22 77 03,
[email protected]