Marketing Sprzedaż Dieta, Odżywianie i Degustacje Turystyka i podróże

EFEKTYWNA SPRZEDAŻ W RESTAURACJI dla Zaawansowanych

location icon
WEBINAR
calendar icon
Od 25 sie 10:00 do 25 sie 14:00
ticket icon
Od 158,67 zł

Celem szkolenia jest zapoznanie kursantów z najnowszymi i najbardziej efektywnymi metodami skutecznej sprzedaży w branży HoReCa. Uczestnik szkolenia nabędzie praktycznych umiejętności w zakresie sugestywnej sprzedaży produktów w restauracji oraz technik budowania "produktu".Ponadto uczestniczy szkolenia dowiedzą się jak budować kartę menu / win oraz pracować na menu engeneering-u w celu optymalizacji rentowności restauracji. 

Łatwo można przewidzieć, że uwolniona podczas warsztatów kreatywności oraz przedstawiona wiedza oraz techniki dla przyszłych managerów restauracji przełożą się na lepszą organizację pracy pracowników oraz całego działu w firmie odpowiedzialnego za realizację poszczególnych wydarzeń.

Ramowy program usługi

- Elementy kształtowania Food Cost w restauracji hotelowej.

- Procedura obsługi gościa w restauracji.

- "Sugestywna sprzedaż"

- Nietypowe sytuacje, rozwiązywanie zażaleń.

- Tworzenie nowych produktów

- Całościowe zarządzanie punktami gastronomicznymi w hotelu:

* Analiza P&L,

* Analiza FC oraz BC,

* Analiza efektywności za pomocą min: REVPash oraz menu-engineering,

- Tworzenie budżetów dla wszystkich punktów gastronomicznych,

-Nadzór nad przebiegiem i przygotowaniem imprez okolicznościowych, eventów, kongresów

- Tworzenie procedur oraz ich egzekwowanie,

- Nadzór nad przeprowadzaniem inwentaryzacji,

- Kontrola stanów magazynowych 


Koszt szkolenia obejmuje :

- udział w szkoleniu dla 1 osoby w wyznaczonym czasie ( harmonogram szkolenia )

- materiały szkoleniowe w formie elektronicznej

- certyfikat / dyplom ukończenia szkolenia


PLATFORMA ZOOM:

Link oraz ID-kod na szkolenie w ZOOM (link będzie przesłany na podany przez Państwa adres mailowy najpóźniej jeden dzień przed warsztatami)

Bilety nie podlegają zwrotowi. Niewykorzystane na udział w danym wydarzeniu mogą jednak zostać wykorzystane na udział w innych organizowanych przez nas szkoleniach.


Prowadzący :

Łukasz Szołtys jest przedsiębiorcą, trenerem i konsultantem.

Magister Hotelarstwa i Turystyki, absolwent studiów podyplomowych z zakresu zarządzania hotelami w GWSH oraz programu MBA na uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach.

Specjalista z zakresu zarządzania, restrukturyzacji oraz otwarć przedsiębiorstw z sektora ( hotele i restauracje ).

Ponad 10 lata doświadczenia na stanowiskach dyrektora hotelu / dyrektora sprzedaży w hotelach w całej Polsce. Regionalny kierownik Sprzedaży / Partner hotelu Arłamów **** , Partner / Dyrektor sprzedaży w hotelu Radisson Blu **** Sopot , Sommelier ( Członek Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów ), Dyrektor Bazy Noclegowej w Przedsiębiorstwie Uzdrowiskowym Ustroń S.A. oraz właściciel firmy szkoleniowo - eventowej.

Od ponad 8 lat trener sztuki hotelarskiej, gastronomicznej, event - manager, sprzedaż w hotelarstwie.


Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Uczestnictwo w szkoleniu
24 Sierpnia 2020 158,67 zł