To wydarzenie już się zakończyło:( Sprawdź inne ciekawe wydarzenia:

V edycja Konferencji Event Biznes

19 Października, 08:00 od 307,50 zł
PTAK WARSAW EXPO, Nadarzyn

ESP Sport & Zdrowie

23 Lutego - 24 Lutego od 20,00 zł
AmberExpo, Gdańsk

Konferencja Fitness PEI V

23 Marca, 08:00 139,00 zł
PGE Narodowy, Warszawa

FIWE FITNESS BUSINESS TRADE SHOW 2018

Dzisiaj, 23:59 od 34,99 zł
EXPO XXI, Warszawa

ISACA Katowice Chapter Meeting "GDPR/RODO ...Porozmawiajmy o konkretach" - spotkanie Warszawa

Polskie Towarzystwo Informatyczne oraz ISACA Katowice Chapter serdecznie zaprasza w dniu 20 marca 2018 (wtorek) w godz. 17.30-20:0

Miejsce spotkania - sala audiowizualna Polskiego Towarzystwa Informatycznego ul. Solec 38 lok. 10, 300-394 Warszawa

Wykorzystując możliwości nowych technologii spotkanie odbędzie się równolegle w Katowicach i Warszawie połączonych mostem wideokonferencyjnym.
Prelegenci będą prezentować swoje wystąpienia w auli Centrum Nowoczesnych Technologii Informatycznych Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach a dwustronne połączenie wideokonferencyjne umożliwi uczestnictwo i zadawanie pytań obecnym w Warszawie.

"GDPR/RODO ...

... Porozmawiajmy o konkretach"

Rejestracja i uczestnictwo w spotkaniu zapewnia uzyskanie 2 PKT CPE

Wydarzenie organizowane we współpracy z Polskim Towarzystwem Informatycznym

PROGRAM SPOTKANIA

17:30-17:45 GDPR/RODO - czy wszyscy jesteśmy w lesie (?) wstęp do oceny stanu bieżącego wdrożenia GDPR/RODO
Adam Mizerski Prezes ISACA Katowice Chapter

17:45-18:30 Praktyczne wdrożenie GDPR/RODO w małej/średniej organizacji na podstawie "case studies"/"analizy przypadków"

Jarosław Żabówka: Specjalista ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa informacji. Praktyk, z wieloletnim doświadczeniem w tworzeniu i wdrażaniu polityki bezpieczeństwa danych osobowych w administracji publicznej i przedsiębiorstwach prywatnych. Administrator bezpieczeństwa informacji, audytor normy ISO 27001 i manager IT. Doświadczony informatyk i specjalista ds. bezpieczeństwa systemów informatycznych. Trener, autor artykułów i popularyzator zagadnień ochrony danych osobowych. Właściciel firmy www.proInfoSec.pl, pełni rolę administratora bezpieczeństwa informacji w podmiotach administracji publicznej oraz wspomaga małe i duże przedsiębiorstwa w tworzeniu systemów zarządzania ochroną danych osobowych. Prowadzi zajęcia z zakresu ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa informacji w Wyższej Szkole Biznesu w Dąbrowie Górniczej.

W takcie prezentacji zostanie omówione możliwe podejście do wdrożenia RODO oraz przedstawione pierwsze doświadczenia związane z dostosowaniem organizacji do nowych wymagań. Zostaną zaprezentowane najważniejsze punkty wdrożeni i miejsca, gdzie mała firma może zastosować uproszczone rozwiązania. W szczególności zostaną omówione wymaganie elementy rejestru czynności przetwarzania oraz w jaki sposób rozszerzyć rejestr by wykorzystać go do wykazania, że przetwarzamy dane zgodnie z RODO.

18:30-19:15 Kodeks dobrych praktyk w zakresie przetwarzania danych osobowych przez banki i rejestry kredytowe opracowany przez Związek Banków Polskich

Lilianna Rother-Obrączka: (CISA, CRISC) Data Protection Officer, Compliance Department, ING Bank Śląski S.A.; Przewodnicząca Komisji Rewizyjnej ISACA Katowice Chapter.

Od 1997 roku w audycie wewnętrznym ING Banku Śląskiego, gdzie od 2008 pełniła funkcje Managera odpowiedzialnego za audyt środowiska IT.
Od 2015 roku zajmuję się w ING Banku Śląskim ochroną danych osobowych oraz pełni funkcję Inspektora Ochrony Danych.

10.01.2018 Związek Banków Polskich przekazał do konsultacji GIODO "Kodeks dobrych praktyk w zakresie przetwarzania danych osobowych przez banki i rejestry kredytowe". Co zawiera wspomniany Kodeks (?).
Zgodnie z motywem 77 GDPR/RODO - "wskazówki co do tego, jak wdrożyć odpowiednie środki oraz wykazać przestrzeganie prawa przez administratora lub podmiot przetwarzający dane - w szczególności jeżeli chodzi o identyfikowanie ryzyka związanego z przetwarzaniem, o jego ocenę pod kątem źródła, charakteru, prawdopodobieństwa i wagi zagrożenia oraz o najlepsze praktyki pozwalające zminimalizować to ryzyko - mogą być przekazane w szczególności w formie zatwierdzonych kodeksów postępowania."

19:15-19:45 Dyskusja


ZAPRASZMY - WSTĘP WOLNY

Rejestracja i uczestnictwo w spotkaniu zapewnia uzyskanie 2 PKT CPE

Zobacz również:

szkolenia szkolenia w 00-394 warszawa wydarzenia 00-394 Warszawa

Skontaktuj się z organizatorem

Organizatorem wydarzenia "ISACA Katowice Chapter Meeting "GDPR/RODO ...Porozmawiajmy o konkretach" - spotkanie Warszawa" jest Adam Mizerski

Organizujesz wydarzenie?

Dołącz do tysięcy polskich organizatorów korzystających z Evenea do sprzedaży biletów i rejestracji uczestników.

Dowiedz się więcej