To wydarzenie już się zakończyło:( Sprawdź inne ciekawe wydarzenia:

Coworking Now 2019 - 3 edycja!

4 Kwietnia - 5 Kwietnia 499,00 zł
O4 Coworking, Olivia Four, Olivia Business Centre, Gdańsk

OpenReaktor #74

17 Kwietnia, 18:00
ReaktorWarsaw, Warszawa

WORLD SALES CONGRESS 2019 - ŁÓDŹ

24 Maja, 09:00 - 17:45 od 350,00 zł
Hotel Andels 4****, 91-065 Łódź

Waves Blockchain Day Powered by Waves Platform, Blockchain Alliance and Partners

Czwartek, 10:00 - 18:00
Mercedes-Benz Polska, 02-460 Warszawa

Warsztat Slow Food Dzikie rośliny jadalne

Nadchodzą warsztat dla rodzin! :) Zapraszamy na warsztat degustacyjny, na którym poznacie warzywa nieuprawne, tzw. dzikie rośliny jadalne rosnące w okolicy Winnica & Agroturystyka Agat w Sokołowcu oraz na obszarze Pogórza Kaczawskiego lub całego Dolnego Śląska (niektóre rośliny przywiezione będą z innego rejonu). Dowiecie się, jakie rośliny jadano dawniej, które z nich były warzywami uprawianymi w ogrodach, które jadły królowe i królowie, a które służyły do leczenia.

W czasie warsztatu przyrządzicie proste potrawy z zastosowaniem tzw. chwastów jadalnych, roślin, które gorzej lub lepiej znacie, a które dawniej powszechnie pojawiały się w miskach i na talerzach, a także w kubkach i kielichach. Warsztat organizuje "Winnica Agat" wraz z kooperatywą Slow Food Dolny Śląsk działającą w sieci Slow Food International www.SlowFood.com. Zajęcia poprowadzi architektka, antropolożka kultury i jedzenia, Anna Rumińska, Matka Chwastozercy, doświadczona edukatorka w zakresie propagowania wiedzy nt. dzikich roślin jadalnych w Polsce, Dolnoślązaczka, miłośniczka ogrodnictwa, rolnictwa, permakultury, biodynamiki i oczywiście sztuki kulinarnej.

Zobacz również:

kultura i sztuka Anna Rumińska warsztat

Skontaktuj się z organizatorem

Organizatorem wydarzenia "Warsztat Slow Food Dzikie rośliny jadalne" jest Winnica & Agroturystyka Agat

Organizujesz wydarzenie?

Dołącz do tysięcy polskich organizatorów korzystających z Evenea do sprzedaży biletów i rejestracji uczestników.

Dowiedz się więcej