To wydarzenie już się zakończyło:( Sprawdź inne ciekawe wydarzenia:

Dzień Porażki

Pojutrze, 09:00
HubHub, Warszawa

Karnawałowy Bal z Gwiazdami. Bal Charytatywny "Gwiazdy Dobroczynności"

Sobota - Niedziela 500,00 zł
Hotel Sofitel Warsaw Victoria, Warszawa

OpenReaktor #71

Dzisiaj, 18:00
ReaktorWarsaw, Warszawa

Szkolenie na "Prowadzącego strzelanie" (LOK) - Strzelnica FSO

Sobota - Niedziela od 549,99 zł
Strzelnica FSO, Warszawa

Warsztat Slow Food Dzikie rośliny jadalne

Nadchodzą warsztat dla rodzin! :) Zapraszamy na warsztat degustacyjny, na którym poznacie warzywa nieuprawne, tzw. dzikie rośliny jadalne rosnące w okolicy Winnica & Agroturystyka Agat w Sokołowcu oraz na obszarze Pogórza Kaczawskiego lub całego Dolnego Śląska (niektóre rośliny przywiezione będą z innego rejonu). Dowiecie się, jakie rośliny jadano dawniej, które z nich były warzywami uprawianymi w ogrodach, które jadły królowe i królowie, a które służyły do leczenia.

W czasie warsztatu przyrządzicie proste potrawy z zastosowaniem tzw. chwastów jadalnych, roślin, które gorzej lub lepiej znacie, a które dawniej powszechnie pojawiały się w miskach i na talerzach, a także w kubkach i kielichach. Warsztat organizuje "Winnica Agat" wraz z kooperatywą Slow Food Dolny Śląsk działającą w sieci Slow Food International www.SlowFood.com. Zajęcia poprowadzi architektka, antropolożka kultury i jedzenia, Anna Rumińska, Matka Chwastozercy, doświadczona edukatorka w zakresie propagowania wiedzy nt. dzikich roślin jadalnych w Polsce, Dolnoślązaczka, miłośniczka ogrodnictwa, rolnictwa, permakultury, biodynamiki i oczywiście sztuki kulinarnej.

Zobacz również:

kultura i sztuka Anna Rumińska warsztat

Skontaktuj się z organizatorem

Organizatorem wydarzenia "Warsztat Slow Food Dzikie rośliny jadalne" jest Winnica & Agroturystyka Agat

Organizujesz wydarzenie?

Dołącz do tysięcy polskich organizatorów korzystających z Evenea do sprzedaży biletów i rejestracji uczestników.

Dowiedz się więcej