To wydarzenie już się zakończyło:( Sprawdź inne ciekawe wydarzenia:

Business Insider Trends Festival

2 Października - 3 Października od 890,00 zł
The Koneser Square, Warsaw

I love Sales & Commerce 12-13.05.2020

12 Maja - 13 Maja od 701,10 zł
MTP Sala Ziemi, Poznań

Szkolenie na "Prowadzącego strzelanie" (LOK) - Strzelnica FSO

6 Lipca - 7 Lipca od 549,99 zł
Strzelnica FSO, Warszawa

FIWE FITNESS TRADE SHOW 2019 : UNITED

13 Września, 09:00 od 34,99 zł
Expo XXI, Warszawa

Warsztat Slow Food Dzikie rośliny jadalne

Nadchodzą warsztat dla rodzin! :) Zapraszamy na warsztat degustacyjny, na którym poznacie warzywa nieuprawne, tzw. dzikie rośliny jadalne rosnące w okolicy Winnica & Agroturystyka Agat w Sokołowcu oraz na obszarze Pogórza Kaczawskiego lub całego Dolnego Śląska (niektóre rośliny przywiezione będą z innego rejonu). Dowiecie się, jakie rośliny jadano dawniej, które z nich były warzywami uprawianymi w ogrodach, które jadły królowe i królowie, a które służyły do leczenia.

W czasie warsztatu przyrządzicie proste potrawy z zastosowaniem tzw. chwastów jadalnych, roślin, które gorzej lub lepiej znacie, a które dawniej powszechnie pojawiały się w miskach i na talerzach, a także w kubkach i kielichach. Warsztat organizuje "Winnica Agat" wraz z kooperatywą Slow Food Dolny Śląsk działającą w sieci Slow Food International www.SlowFood.com. Zajęcia poprowadzi architektka, antropolożka kultury i jedzenia, Anna Rumińska, Matka Chwastozercy, doświadczona edukatorka w zakresie propagowania wiedzy nt. dzikich roślin jadalnych w Polsce, Dolnoślązaczka, miłośniczka ogrodnictwa, rolnictwa, permakultury, biodynamiki i oczywiście sztuki kulinarnej.

Zobacz również:

kultura i sztuka Anna Rumińska warsztat

Skontaktuj się z organizatorem

Organizatorem wydarzenia "Warsztat Slow Food Dzikie rośliny jadalne" jest Winnica & Agroturystyka Agat

Organizujesz wydarzenie?

Dołącz do tysięcy polskich organizatorów korzystających z Evenea do sprzedaży biletów i rejestracji uczestników.

Dowiedz się więcej