To wydarzenie już się zakończyło:( Sprawdź inne ciekawe wydarzenia:

WYWIERANIE WPŁYWU W SPRZEDAŻY- BRIAN TRACY - Wrocław

16 Lutego, 09:00 - 18:30 od 290,00 zł
Wrocław

KONFERENCJA- NOWOCZESNE TECHNIKI SPRZEDAŻY- Warszawa

2 Lutego, 09:00 - 17:40 od 170,00 zł
WARSZAWA

Psychologia perswazji w sprzedaży - Kevin HOGAN

23 Marca, 09:00 - 18:30 od 290,00 zł
Kraków, Kraków

I Kongres - Bądź integralny w zdrowiu, prewencja i leczenie chorób przewlekłych

3 Lutego, 09:00 - 18:00 od 100,00 zł
Centrum Konferencyjne Muzeum POLIN, Warszawa

Szkolenie Barmańskie MSBiS | Warszawa 09/01/2017

MSBiS zaprasza na jedyne w Polsce kompleksowe Szkolenia z wiedzy i umiejętności barmańskich.
Szkolenia realizujemy już od 14 lat, a ich program jest stale aktualizowany i uatrakcyjniany.

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów
ul. Wspólna 65A, 00-687 Warszawa

Tel: +48 22 425 54 66
Tel: +48 505 489 779
sekretariat@msbis.com

Godziny otwarcia Sekretariatu: 9.00 - 17.00 (od pn do pt)

Przygotowujemy do zawodu w sposób przede wszystkim praktyczny.

Ramowy program nauczania SB MSBiS, od podstawowych tajników barmaństwa, ułatwia przyswojenie obszernego materiału osobom początkującym. Tym, którzy pracują już za barem gwarantuje usystematyzowanie wiedzy i poszerzenie wieloma dodatkowymi elementami do stopnia profesjonalnego. Dzięki naszym zajęciom praca za barem zyskuje większą wartość i jest kontynuowana na nowym wyższym poziomie kwalifikacji.

80 godzin zegarowych Szkolenia oraz nielimitowany czas na trening pozwala każdemu Uczestnikowi przygotować się perfekcyjnie i zgodnie z osobistymi predyspozycjami.

Zajęcia prowadzone są zgodnie ze standardami obowiązującymi w szkołach na terenie Unii Europejskiej i USA na indywidualnych stanowiskach barowych. Codziennie intensywnym treningom towarzyszy degustacja przyrządzanych koktajli.

Program uatrakcyjnia zastosowanie nowości i ciekawostek pojawiających się w sprzęcie barmańskim oraz rzadkich pomocy dydaktycznych stosowanych podczas degustacji jak Le Nez du Vin. Dynamiczna formuła zajęć wzbogacona jest prezentacją multimedialną.


Szkolenie Barmańskie obejmuje m.in.:

1. Wprowadzenie do zawodu barmana

Obowiązki barmana
Kultura pracy i dbałość o własny wizerunek
Kształtowanie pewności siebie i wiary we własne możliwości
Etyka barmana
Organizacja i techniki pracy barmana
Optymalizacja ruchów i ergonomia pracy

2. Terminologię i funkcjonowanie sprzętu barowego oraz rodzaje stosowanego szkła, miary barowe

3. Alkoholoznawstwo
(włączając wszystkie kategorie alkoholi spotykane w światowych barach, ich produkcję i zastosowanie)

Zarys technologii napojów alkoholowych
Towaroznawstwo
Podział alkoholi i koktajli

4. Miksologię* - zasady komponowania napojów mieszanych
(wszystkie kategorie koktajli z uwzględnieniem mocktaili)

Koktajle na bazie alkoholi białych: wódka, gin, tequila, rum
Koktajle na bazie alkoholi kolorowych: whisky, brandy, Cognac
Koktajle z użyciem likierów, win wzmocnionych i aromatyzowanych
Koktajle warstwowe, płonące i widowiskowe
Koktajle w świeżych owocach
Koktajle bezalkoholowe

5. Zasady podawania napojów alkoholowych
6. Dekoracje/ garnish oraz sztukę prezentacji
7. Odpowiedzialne serwowanie alkoholu
8. Obsługę Gości przy barze i przy stoliku
9. Organizację baru i pracy barmana w tym zarządzanie barem

Ponadto zajęcia prowadzone tylko w ramach Szkolenia Barmańskiego MSBiS obejmują dodatkowo:

* Zajęcia praktyczne z Miksologii - sztuki komponowania koktajli zgodnie z zasadą "Anticipation, Look, Aroma and Taste"
(nielimitowane ćwiczenia i konsultacje trenerskie oraz degustacje)

Stirred drinks in chilled cocktail glasses
Cream drinks
Highballs
Low ball drinks in rocks glasses
Sour drinks
Frozen drinks
Pousse cafes
Special drinks
Inne

10. Working i Speed Flair (podstawowe triki barmańskie)
11. Techniki i psychologię sprzedaży

Psychologia obsługi klienta, budowanie atmosfery oraz relacji długoterminowych
Zrozumienie potrzeb Gości i spełnienie ich oczekiwań
Sztuka zarabiania pieniędzy
Metody maksymalizowania zysku i podnoszenia sprzedaży,
up-selling i cross-selling
Profesjonalizm jako pierwszy wykładnik pozytywnej oceny Barmana

12. Możliwości i narzędzia współczesnej Miksologii

Miksologia klasyczna i jej ewolucja
Miksologia molekularna i najnowsze techniki miksologii
Prezentacja zastosowania i obsługi narzędzi miksologii molekularnej: Syfony, Perlini Carbonated Cocktail System, Smoking Gun, Ice ball mold
Bittersy i infuzje:tworzenie własnych odmian alkoholi, syropy, cukry, wody aromatyzowane
Wizerunek i możliwości rozwoju miksologa w Polsce

13. Światowe trendy w barmaństwie
14. Procedury gastronomiczne i współpracę interpersonalna

15. Zarządzanie barem i produktami

Kalkulacje remanentowe i zarządzanie magazynowe
Koncesja i sprzedaż alkoholu

16. Audyt i rozliczanie baru

Zintegrowane procedury gastronomiczne i kasy fiskalne w oparciu o systemy dotykowe
Komputerowe systemy sprzedażowe

17. Profesjonalne Warsztaty Fakultatywne:
(degustacje i prezentacje)

"Whisky szkocka"
"Różne stany skupienia, czyli parę słów o wodzie i lodzie"
"Single Malt Whisky"
"Rum - Latin Spirits Master Class"
"Szampan"
"Vermouth"
"Irish Whisky"
"Syropy, Puree, Likiery"
"Wódka"
"Koniaki"
"Wina"
"Whiskey"
"Cygara"
"Kawy"
"Tequila"
"Wstęp do Miksologii Molekularnej"
oraz spotkania specjalne z zagranicznymi ekspertami

18. Aktywne poszukiwanie pracy w tym rozmowa kwalifikacyjna i CV/ Job Placement
19. Angielski gastronomiczny

Każdy Uczestnik Szkolenia ma do dyspozycji indywidualne w pełni wyposażone stanowisko barowe. Otrzymuje autorskie materiały szkoleniowe MSBiS, a na zakończenie sprzęt barmański od MSBiS i firm partnerskich.

Szkoła umożliwia Uczniom korzystanie z sal ćwiczeń oraz konsultacji kadry, zarówno między zajęciami, jak i po zakończeniu Szkolenia - bezterminowo.

Umiejętności praktyczne są najważniejsze, zależy nam, aby Kursanci i Absolwenci opanowali do perfekcji sztukę obsługi klientów, tak by nie dali się zaskoczyć ani przyszłemu pracodawcy ani klientom.

Tematyka barmańska jest bardzo obszerna i potrzeba czasu, aby przekazać wszystkie niezbędne informacje, które potem należy utrwalić i zastosować w praktyce, aby zyskać poczucie odpowiedniego przygotowania.

***
Naszym Absolwentom oferujemy możliwość współpracy przy projektach realizowanych przez Bar Catering MSBiS oraz w School Friendly Bars.

Po zakończonym Szkoleniu Absolwenci z uzyskanym Certyfikatem MSBiS otrzymują dostęp do zamkniętej grupy/ forum z ofertami pracy spływającymi do Szkoły.

Tematy i autorski program Szkolenia są wyłączną własnością Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów.

Zobacz również:

konferencje konferencje w Warszawie wydarzenia Warszawa
Zobacz na mapie

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów

Wspólna 65A, Warszawa

Organizujesz wydarzenie?

Dołącz do tysięcy polskich organizatorów korzystających z Evenea do sprzedaży biletów i rejestracji uczestników.

Dowiedz się więcej