To wydarzenie już się zakończyło:( Sprawdź inne ciekawe wydarzenia:

WYWIERANIE WPŁYWU W SPRZEDAŻY- BRIAN TRACY - Wrocław

16 Lutego, 09:00 - 18:30 od 290,00 zł
Wrocław

KONFERENCJA- NOWOCZESNE TECHNIKI SPRZEDAŻY- Warszawa

2 Lutego, 09:00 - 17:40 od 170,00 zł
WARSZAWA

Psychologia perswazji w sprzedaży - Kevin HOGAN

23 Marca, 09:00 - 18:30 od 290,00 zł
Kraków, Kraków

I Kongres - Bądź integralny w zdrowiu, prewencja i leczenie chorób przewlekłych

3 Lutego, 09:00 - 18:00 od 100,00 zł
Centrum Konferencyjne Muzeum POLIN, Warszawa

Kurs Barista MSBiS | Warszawa 16/01/2017

Zapraszamy na Kurs Barista MSBiS czyli połączenie zajęć praktycznych z teoretyczną nauką o kawie, jej gatunkach, sposobach rozróżniania, parzenia i profesjonalnym sprzęcie.

Przekazujemy kompleksową wiedzę i przygotowujemy do pracy w kawiarni.
5 dniowy Kurs Barista MSBiS kierowany jest zarówno do przyszłych pracowników jak i osób interesujących się kawą amatorsko. Początkujący otrzymają dawkę zaawansowanej wiedzy i umiejętności. Pozostałe osoby poprawią i uaktualnią obecną wiedzę oraz umiejętności związane z przygotowywaniem kawy.

Aby dobrze zrozumieć smaki, a następnie przyczyny, jakie mają wpływ na ich odczuwanie, należy poznać metody zbioru i obróbki owoców kawowca, proces palenia oraz sposoby parzenia kawy. Dzięki tej wiedzy można szczegółowo kontrolować każdy etap przygotowania czarnego napoju, co przełoży się na jak najwyższą jakość i powtarzalność produktu oraz zadowolenie klientów. Nabyta wiedza umożliwia edukowanie konsumentów, a co za tym idzie, większe zainteresowanie miejscem, w którym serwuje się wspaniałą kawę.

Uczestnicy Kursu Barista MSBiS zapoznają się z zaparzaniem perfekcyjnego espresso, czynnikami warunkującymi ten proces oraz zagrożeniami, jakie niesie złe podejście do parzenia kawy.
Nauczą się także sztuki spieniania mleka i właściwego łączenia go z idealnie zaparzanym espresso.

Przybliżymy alternatywne metody parzenia kawy, które można wykorzystać nie tylko w domowym zaciszu, ale i w kawiarni. Kursanci dowiedzą się dokładnie jaki wpływ na to co odnajdziemy w naszej filiżance ma przebieg procesów: zbioru, obróbki i palenia ziaren oraz że każda z metod przyrządzania czarnego napoju, nadaje mu inne właściwości sensoryczne.
Odpowiemy na pytania takie jak:
Czym jest Cup of Exellence, Specialty Coffee i gdzie można spróbować najlepszych kaw świata?
Klasyczne espresso, jak je przygotować i co je charakteryzuje?
Dlaczego drip coffee jest takie wyjątkowe?
"Zalewajka", French Press, Filter Coffee, Aeropress a może espresso, którą z tych metod wybrać dla siebie?

Istotnym elementem Kursu Barista jest duża ilość zajęć praktycznych, które pomogą utrwalić wszystkie aspekty przekazywanej wiedzy i nabywane umiejętności oraz dodadzą pewności siebie w przyszłej pracy.
Dodatkowo uczymy jak przygotować kilka podstawowych drinków na bazie kaw oraz alkoholu (irish coffee, hot shot, itp.) by sprawnie połączyć profesję barmana z kunsztem zawodu Baristy.

Profesja Baristy jako wciąż mało popularna, jest niezwykle atrakcyjna na rynku pracy.
Dobra kawa jest często wizytówką lokalu, a wykwalifikowany Barista odgrywa w nim bardzo ważną rolę. Jeśli dodatkowo potrafi tworzyć wzory i malować na kawie, serwując klientom małe dzieła sztuki, jest zapraszany do udziału w różnego rodzaju imprezach i oficjalnych eventach, aby uatrakcyjnić wydarzenie.

Pracujemy na świeżo palonej kawie z segmentu Speciality Coffee.
Każdy Uczestnik Kursu otrzymuje autorski Podręcznik MSBiS.

Więcej szczegółów w tym program zajęć znajduje się na stronie:

http://msbis.com/kurs-barista-Warszawa

Tematy i autorski program Szkolenia są wyłączną własnością Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów.

Zobacz również:

konferencje konferencje w Warszawie wydarzenia Warszawa
Zobacz na mapie

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów

Wspólna 65A, Warszawa

Organizujesz wydarzenie?

Dołącz do tysięcy polskich organizatorów korzystających z Evenea do sprzedaży biletów i rejestracji uczestników.

Dowiedz się więcej