American dream Tomka Wosiaka - gdynianina który podbił świat
31 Stycznia 2020, 18:00 (Piątek)

Szlak Kulinarny Centrum Gdyni zaprasza na spotkanie Tomaszem Wosiakiem - gdyńskim kucharzem, który podbił Stany Zjednoczone.
Niezwykła kariera Tomasza Wosiaka rozpoczęła się w gdyńskim gastronomiku ponad 25 lat temu i trudno ją opisać w kilku zdaniach.Swoją pierwszą restaurację prowadził już w wieku 19 lat w Trójmieście by niedługo po tym zostać szefem kuchni we włoskich Alpach czy na statku handlowym przemierzającym wszystkie kontynenty. W roku 2000 osiedla się w USA gdzie jego kariera nabiera pędu. W ciągu niecałego roku przemierza wszystkie szczeble kariery w Cameron Mitchel Restaurants - od kucharza do szefa kuchni. W kolejnych latach nadzoruje 42 restauracje w 14 stanach z ramienia Granite City Food and Brewery. W 2017 roku dołącza do TC Restaurant Group gdzie jest odpowiedzialny za wprowadzenie standardów nowoczesnych rozwiązań dla gastronomii i technik kulinarnych. Stając się kulinarnym autorytetem w Stanach Zjednoczonych, jego przepisy publikowane są m.in. w magazynie People a o wywiad z nim dopraszają się stacje telewizyjne i radiowe.Obecnie nadzoruje pracę 800 osobowego zespołu, współpracuje z gwiazdami muzyki country wspólnie tworząc od samego początku całą koncepcje restauracji, menu, wyposażenia i wnętrza kuchni, a także mentoruje w procesie otwierania oraz prowadzenia ich restauracji w Nashville / Tennessee - Jason Aldean, Florida Georgia Line, Luke Bryant. Tomek Wosiak ma żonę i dwójkę dzieci.
Spotkanie odbędzie się w Galerii Gdyńskiego Centrum Filmowego w piątek 31 stycznia o godzinie 18.00
Wstęp wolny.
fot. - źródło: www.tcrestaurantgrp.com
Miejsce
Plac Grunwaldzki 2, Gdynia