Przelew od zera

19 Października 2019, 11:00-13:00 (Sobota)

Mysia 3, Warszawa Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
  Rodzaj Dostępne do Cena Liczba
  Przelew od zera
już niedostępne 30,00 zł -

Umiejętność przygotowania kawy jak z kawiarni speciality staje się dla kawoszy "must have'em". Jeśli nie starczają Wam tutoriale na youtubie i instrukcje z internetu - macie szansę przekonać się na własnej skórze jak przygotować kawową alternatywę. Poznacie wiedzę o ziarnie: jakie i skąd wybrać, czym się różnią rodzaje jego palenia, grubość mielenia, jak na parzenie wpływa temperatura. Poznacie  też zasady, zależności, smaki i aromaty ukryte w owocach kawowca.


Podczas warsztatów dowiecie się jak używać "kawowego sprzętu", jak z jego pomocą przygotować  m.in. przelew i dripy.  Na koniec dwugodzinnego warsztatu będziecie umieli przygotować smaczną, świeżą i aromatyczną kawę w domowym zaciszu.

Prowadzenie: Konrad Konstantynowicz - szef i założyciel pierwszej kawiarni speciality w Polsce - Filtry Cafe w Warszawie. Współzałożyciel palarni kawy "Czarna Fala" wypalającą ziarna kawy speciality dla większości polskich kawiarni. Teoretyk i praktyk kawowy. Prowadzi liczne szkolenia i warsztaty dla młodych baristów. Popularyzator wszelkiego rodzaju kaw przelewowych. Autor projektu "Podróże z espresso", który stał się podstawą szkoleń sensorycznych warszawskich baristów.

Koszt 30 zł. 

Zobacz również:

szkolenia szkolenia w Warszawie wydarzenia Warszawa