Profesjonalny Menedżer Restauracji

27 Marca 2019, 09:00 (Środa) - 28 Marca 2019, 17:00 (Czwartek)

Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.

Eksperci programu


Zuzanna Warowna - Toruńska - właścicielka firmy doradczej Concept Spot


Od maja 2018 właścicielka firmy doradczej Concept Spot (rozwój biznesu, optymalizacja procesów, marketing, komunikacja, obsługa klienta, zarządzanie ludźmi, etyka i odpowiedzialność w biznesie). Wcześniej od 2001 roku związana z branżą reklamową, ostatnio na stanowisku dyrektor zarządzającej Grupy Ogilvy w Polsce. Współtworzyła kampanie i zarządzała projektami dla takich marek, jak: Żywiec, Decathlon, Kompania Piwowarska, Philips, PZU, PKO Bank Polski, McDonald's, PLL LOT, dla których wspólnie z zespołem wygrywała nagrody kreatywne oraz Effie. Juror i członek komitetu konkursu efektywności komunikacji Effie, prelegent i szkoleniowiec. Współtwórca Białej Księgi Branży Komunikacji Marketingowej. Mentor w programie "Technologia w spódnicy". Absolwentka SGH na kierunku zarządzanie i marketing. W wolnych chwilach blogerka (pozytywniesubiektywnie.wordpress.com). Lubi dobrze jeść i gotować.


Jarosław Walczyk - właściciel restauracji Pink Lobster


Należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju. Gotuje według własnych przepisów, tworzy receptury dla przemysłu spożywczego, udziela konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji, planuje zaplecza kuchenne. Zajmuje się kompleksowym wprowadzaniem produktów na rynek. Właściwą karierę rozpoczął na morzu, pracując na statkach pasażerskich pod międzynarodowymi banderami. Po zejściu na ląd, pracował w prestiżowych hotelach, jako dyrektor gastronomii i dyrektor hotelu. Dziś swoim nazwiskiem firmuje karty menu w wielu lokalach. Swoją wiedzą dzieli się w autorskich felietonach na łamach prasy branżowej. Jest współzałożycielem i fundatorem prestiżowej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, gdzie pełni funkcję Prezesa fundacji. Zasiada w jury znanych konkursów kulinarnych, bierze czynny udział w rozwijaniu świadomości i wiedzy o branży. Laureat nagród, kreowanie dawnych przepisów w nowej odsłonie 2013, Hermesa 2015, Szef roku 2015, najlepsza restauracja.


Jarosław Uściński - właściciel restauracji Moonsfera i Olkuska7



Jego pasją jest szeroko pojęty smak. Jedzenie, produkty oraz ich geneza. Uwielbia zderzenie kuchni z Gościem. To ten mały moment dający satysfakcję z pracy. Był szefem kuchni Marconi w hotelu Bristol, a także szefem kuchni restauracji 99 notowanej przez kilka lat w Europejskiej Wall Street Journall jako jedna z 10 najlepszych w Europie restauracji businessowych. Obecnie jest szefem kuchni i właścicielem restauracji Moonsfera oraz Olkuska 7. Jest wyznawcą prawdy, że taki szef jaki zespół. Jest trenerem najbardziej utytułowanej drużyny BBQ w Polsce - BBQ Kings oraz prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Od siedmiu lat koordynuje przygotowania reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiady Kulinarne w Erfurcie i Luxemburgu. Rozwija program wsparcia wiedzą praktyczną uczniów i nauczycieli Szkół Gastronomicznych w całym kraju. Ma na kącie kilka publikacji wspólnych i książkę. Oczywiście o jedzeniu od skrzynki, przez korzenie, po łazienkę.


Anna Dębska - krytyk kulinarny 


Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info® - jednego z największych przewodników po dobrych restauracjach w Polsce oraz współwłaściciel agencji AFMedia.pl. Od ponad 11 lat wspiera restauracje w poprawnym funkcjonowaniu, doradza w kwestiach jakości, poprawnej polityki marketingowej, czy relacji w załodze. Jako Audytor Restauracyjny rozwiązuje realne problemy i usprawnia pracę wielu miejsc wymagających poprawy, a jako Krytyk Kulinarny wskazuje miejsca, które jakością i smakiem zasługują na wyróżnienie i polecenie czytelnikom. Prowadzi szkolenia dla właścicieli i managerów restauracji, podczas których aktywnie wspiera ich w rozwiązywaniu napotkanych problemów, wskazuje najnowsze trendy oraz skuteczne rozwiązania zagadnień jakości obsługi, dań oraz sprawnego i skutecznego promowania restauracji. Ceniona specjalistka, często zapraszana do mediów, jako ekspert branży gastronomicznej.


Agnieszka Huszczyńska - ekonomistka, twórczyni programów edukacyjnych


Absolwentka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie i IESE Business School of Navarra. Prezes zarządu Evential - organizatora kongresów branżowych. Swoją przygodę z biznesem rozpoczęła otwierając agencję eventową, która połączyła siły z francuską agencją reklamową rozszerzając tym samym zakres usług i portfolio klientów. Przez wiele lat współzarządzała jedną z największych spółek /grup targowych w Polsce. Była liderem zrealizowanego projektu budowy centrum targowo-kongresowego w Warszawie. Pracując w korporacji uczestniczyła we wprowadzaniu na polski rynek marki B2B4C i budowaniu nowego segmentu usług firmy. Współtworzyła dwa start up'y - palarnię kawy i laboratorium kosmetyczne. Na co dzień zabiegana mama dwójki urwisów. Miłośniczka jogi, Azji i książek. (fot. Iwona Dziuk)


Rafał Wronka - właściciel firmy doradczej Chef Patron, ekspert rynku HoReCa


Szef kuchni, menedżer, doświadczony doradca. Doświadczenie zdobywał pracując w 4 i 5 gwiazdkowych hotelach oraz restauracjach z wybitnymi szefami kuchni brytyjskiej i światowej sceny gastronomicznej. Po powrocie do Polski rozpoczął pracę na stanowisku Executive Head Chefa w Grupie Warszawa. Po roku objął stanowisko dyrektora kulinarnego w sieci Hoteli PURO HOTELS, gdzie odpowiedzialny był za wszystkie istniejące koncepty oraz tworzenie projektów na przyszłość. W tej chwili, jako właściciel firmy Chef Patron, współpracuje z największymi sieciami hoteli w Europie oraz niezależnymi restauracjami na całym świecie w zakresie zmian w menu oraz konceptów. Częsty gość wielu programów telewizyjnych, ambasador fundacji "Program Pomocy Pierwsza Praca". Na co dzień pasjonat siatkówki, lotnictwa i GOTOWANIA


Piotr Rogowski - właściciel firmy doradczej V4B Vision For Business



Współtwórca innowacyjnego projektu Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz ze swoim zespołem opiekuje się ponad 150 lokalami w Polsce. Swoje comiesięczne rozmowy z klientami traktuje prawie jak badania rynku gastronomicznego, dzięki czemu przekazywana wiedza jest stale poszerzana o nowe pomysły i rozwiązania. Prelegent na kilkudziesięciu szkoleniach i ogólnopolskich konferencjach. Jego nowoczesne podejście do zarządzania kosztem oraz personelem usłyszało już tysiące słuchaczy, gdzie zaproponowane rozwiązania cieszą się wysoką oceną merytoryczną.


Alicja Defratyka - ekonomistka, autorka projektu ciekaweliczby.pl


Ekonomistka posiadająca 14-letnie doświadczenie menadżerskie w biznesie, mediach oraz organizacjach pozarządowych. Absolwentka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, studiów podyplomowych Akademii Psychologii Przywództwa na Politechnice Warszawskiej oraz Praktycznej Psychologii Społecznej na Uniwersytecie SWPS. Specjalizuje się w tematyce społeczno-ekonomicznej, w tym w zagadnieniach związanych z podnoszeniem wiedzy i świadomości społeczno-ekonomicznej Polaków. Realizuje projekty innowacyjne, edukacyjne, komunikacyjne oraz badania społeczne. Pracowała m.in. w Forum Obywatelskiego Rozwoju - FOR, ośrodku dialogu i analiz THINKANK, agencji informacyjnej Newseria, a obecnie w centrum analitycznym SpotData. (fot. Neweria)


Adrian Łukaszewicz - przedsiębiorca


Absolwent Wydziału Nauk Ekonomicznych Uniwersytetu Warszawskiego. Przedsiębiorca z blisko 30-letnim doświadczeniem, współwłaściciel grupy firm związanych z rynkiem HORECA (Magna Trade, Edge Foodservice, Horn Projekt, Aquatal) zajmujących się doradztwem, projektowaniem, wyposażaniem oraz produkcją sprzętu dla restauracji i hoteli w Polsce i za granicą. Wcześniej również współwłaściciel sieci kawiarni oraz restauracji. Osoba o wszechstronnym doświadczeniu i wiedzy nt. rynku HORECA.


Bartosz Peter - ekspert kulinarny Instytutu Kulinarnego Transgourmet


Wcześniej pełnił funkcję Szefa restauracji Salt w Copernicus Toruń Hotel oraz brał udział w licznych konkursach kulinarnych, w których odnosił liczne sukcesy. Jest laureatem srebrnego i brązowego medalu na Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu, pierwszym w historii, dwukrotnym zwycięzcą w Kulinarnym Pucharze Polski, zajął takze pierwszemiejsca w L'art de la cuisine Martell 2017 oraz w CHEF Culinary Cup NESTLE 2017.


Marek Burkacki - szef kuchni


Doświadczony kucharz, który swoje umiejętności i wiedzę zdobywał w takich restauracjach jak Fryderyk Chopin, Pałacu Sobańskich, czy La Rotisserie w Warszawie. Na zaproszenie Ambasadora Polski w Paryżu przygotowywał oraz realizował kolację w Paryżu. Promował kuchnię polską na Festiwalu Kulinarnym w Norwegii. Jego dań próbowały m.in. Królowa Szwecji, Jolanta Kwaśniewska i wielu innych czołowych polskich biznesmenów, polityków i artystów.