Profesjonalny Menedżer Restauracji

27 Marca 2019, 09:00 (Środa) - 28 Marca 2019, 17:00 (Czwartek)

Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.

Program

27 marca 2019

Podstawy ekonomii i zarządzania dla menedżera restauracji

9:00 Rejestracja uczestników

9:00 - 9:30 Networking / Poranna kawa

9:30 - 10:30 Makroekonomia: Inflacja, poziom bezrobocia, PKB per capita. Co to jest i jaki wpływ na gastronomię i biznes każdej restauracji mają podstawowe wskaźniki makroekonomiczne. Alicja Defratyka

10:30 - 11:30 Mikroekonomia: Podstawy mikroekonomii niezbędne w prowadzeniu każdego biznesu. Agnieszka Huszczyńska

11:30 - 12:00 Ciągły rozwój kluczem do sukcesu menedżera restauracji. O tym dlaczego warto śledzić trendy i stale się szkolić. Marek Burkacki, Bartosz Peter, Adrian Łukaszewicz

12:30 Lunch

13:00 - 14:00 Marketing: Co to jest marketing mix? Jak go zastosować do biznesu restauracyjnego? Zuzanna Warowna - Toruńska

14:00 - 15:00 Finanse: Projekcje, prognozy, rzeczywistość. Jak przygotować budżet restauracji? Na co zwrócić uwagę? Jarosław Walczyk

16:00 - 17:00 Rynek, marketing i finanse w prowadzeniu restauracji - podsumowanie

28 marca 2019
Marketing menedżera restauracji
Zarządzanie i finanse menedżera restauracji

9:00 Rejestracja uczestników

9:00 - 9:30 Networking / Poranna kawa

9:30 - 10:30 Marketing: Profilowanie i targetowanie. Jakie grupy docelowe można wyróżnić na rynku restauracyjnym? Do kogo skierować ofertę restauracji? Anna Dębska

10:30 - 11:30 Marketing: Na czym polega polityka cenowa restauracji? Jarosław Uściński

11:30 - 12:00 Wzrost jakości, oszczędność kosztów. Optymalizacja w kuchni z RATIONAL. Maciej Wroński

12:30 Lunch

12:45 - 13:45 Zarządzanie: Zarządzanie personelem restauracji. Rafał Wronka

14:00 - 15:00 Finanse: Restauracja to nie apteka! Czyli jak liczyć FoodCost tak aby nie zniszczyć tego biznesu. Piotr Rogowski

16:00 - 17:00 Finanse, zarządzanie i marketing menedżera restauracji. Podsumowanie.