
Czy wina ekologiczne są lepsze od konwencjonalnych?
Kim byli Rudolf Steiner i Maria Thun?
Co to takiego biodynamika?
Kto na wizytówce zwykł umieszczać napis "asystent przyrody, nie winemaker"?
Uprawa organiczna a zrównoważone rolnictwo?
Wina naturalne, co to takiego?
Te i inne kwestie związane z winami "eko", wciąż budzącymi kontrowersje i spore emocje, poruszymy podczas degustacji "Międzynarodówka bio", na którą serdecznie zapraszamy już 16 września 2019 roku do SAM Żoliborz, o godzinie 19.00. Degustacja odbędzie się w ramach preludium do Jesieni Enologicznej 2019. Będzie wesoło, na luzie, ale i merytorycznie. Spróbujemy sześciu win specjalnie wyselekcjonowanych na tę okazję.
Prowadzenie: Anna Kotlińska-Bubała
Miejsce
Rydygiera 9c, Warszawa