Kolacja degustacyjna po włosku w Che Figata Warszawa
7 Czerwca 2018, 19:00-21:00 (Czwartek)

Mamy zaszczyt zaprosić Was na kolejne winno-kulinarne wydarzenie,
które, tym razem, organizujemy w restauracji Che Figata.
Restauracji z pasją, tworzącą włoskie specjały z największą starannością.
Będziemy mogli skosztować 5 dań, specjalnie przygotowanych na tę okoliczność wraz z dobranymi do menu winami.
O winach opowie nam pani Ewa Kuźwa właścicielka firmy Zacne Wina.
Menu na włoski wieczór:
1. Aromatyczny chłodnik ze świeżego ogórka z akcentem miętowym
-TENUTA S. ZIBIO
2. Łosoś Gravlax skąpany w aromatycznej marynacie z wina, miodu oraz ziół
-ZIBIO Moscato Secco
3. Specjał restauracji - mini Pizza&Pasta Carbonara z opiekaną Pancetta
-CARLO BOSCAINI Valpolicella Classico
4. Pierś z kaczki z karmelizowaną figą, opiekanymi w piecu ziemniaczkami, sałatką ze świeżego szpinaku oraz risotto grzybowym
-ERMINIO CAMPA - Primitivo di Manduria
5. Na słodkie zakończenie ciastko Florentynka, czyli migdałowa słodycz zanurzona w miodzie serwowana z sorbetem grejpfrutowym
-SOBRERO MoscatoD' Asti
Serdecznie zapraszamy!
/koszt zawiera menu degustacyjne oraz kieliszek każdego z 5, przygotowanych na ten wieczór, win/
Miejsce
Grochowska 344, Warszawa