W indyjskim domu - warsztaty kulinarne z Tapim
21 Października 2019, 14:00-16:00 (Poniedziałek)
Jeżeli chcecie poznać smaki i aromaty domowej kuchni indyjskiej to już 5 grudnia października będziecie mieli ku temu niebywałą okazję. Podczas warsztatów z Tapim Sharma z Indii przygotujemy dania przyrządzane i podawane na co dzień w indyjskich domach, przez to najbliższe sercom Hindusów. Prowadzący w niezwykle ciekawy i wesoły sposób opowie uczestnikom kursu o swojej rodzimej kuchni, indyjskiej kulturze i samym kraju.
Podczas 4-godzinnego spotkania przyrządzimy:
1. INDYJSKI OMLET (potrawa, dzięki której zmieniły się losy głównego bohatera filmu "Podróż na sto stóp")
2. BREAD PAKORA (domowy hit przekąskowy - chleb z farszem ziemniaczanym)
3. DHANIA CHUTNEY (kultowy dip z kolendry)
4. idealnie ugotowany RYŻ BASMATI
5. JEERA RICE (ryż podsmażany z kuminem)
6. PUNJABI CHOLE (tradycyjne danie z cieciorki, które co piątek gotowała Tapiego mama dla całej rodziny)
7. DAL TADKA (potrawka z żółtej soczewicy, którą każdy Hindus musi codziennie zjeść)
8. MANGO LASSi (tradycyjny napój indyjski na bazie jogurtu naturalnego i mango).
Wszystkie dania będą w 100% wegetariańskie. Gwarantujemy wyjątkowe doznania kulinarne oraz dużo dobrej zabawy i energii! Atmosferę dopełnią świece i indyjska muzyka w tle. To będzie prawdziwa i niezapomniana uczta w indyjskim stylu! Nie może Was zabraknąć!
Uczestnicy otrzymają skrypt z przepisami oraz pamiątkowe zdjęcia (w wersji elektronicznej).
PROWADZĄCY:
Tapi Sharma - Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru . Wierny jest jednak swojej rodzimej kuchni więc w każdej ze swoich potraw przemyca indyjską nutę. Jego specjalnością są dania zarówno wegetariańskie jak i wegańskie, gdyż mięsa nie jadł od urodzenia i nie zna jego smaku. Restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh, Aktualnie jest jedynym hinduskim trenerem kuchni indyjskiej.
CZAS TRWANIA WARSZTATÓW: ok. 4 godz.
DODATKOWE INFORMACJE: [email protected], (+48) 694 455 399.
DO ZOBACZENIA!
Miejsce
Rdestowa 1B-C, Wrocław