Kobiecy Punkt Jedzenia

30 Sierpnia 2019, 19:30 (Piątek)

Zobacz na mapie

  Rodzaj Dostępne do Cena Liczba
Przystawka
Ewelina Gracz - Nadzieja | Poznań
Roślinny tatar z organicznymi kiszonkami i majonezem z aquafaby V
NV Filipa Pato | "3B" | Bairrada, Portugalia | TERROIRyści

Przystawka II
Kasia Górczyk-Bąk - Concordia Taste | Poznań
Ceviche z łososia MOWI i dorsza, sałatka z kopru włoskiego, arbuza, pomidora i ogórka meksykańskiego, cytryna, wasabi
Pares Balta | Cosmic | Penedès, Hiszpania | Centrum Wina

Zupa
Marysia Przybyszewska - Cafe Bar Havana | Warszawa
Bulion z karmelizowanych warzyw z grzybami V

Danie Główne
Ewa Malika Szyc-Juchnowicz - Malika | Gdynia
Dolme z liści winogron z grzybowym risotto i ośmiornicą, bagna cauda, bakłażan
Fanny Sabre | Blanc | Bourgogne, Francja | TERROIRyści

Danie Główne II
Justyna Słupska-Kartaczowska - jadka | Wrocław
Policzek cielęcy z grzybami i czerwoną różą
Joseph Drouhin | Laforet Pinot Noir | Bourgogne, Francja | Centrum Wina

Deser
Kasia Daniłowicz - Oleszewskiego 128 | Wrocław
Kozi ser, czarne jagody, lawenda, miód, earl grey
Lavender Lillet Fizz | Pernod Ricard

Digestif
FRANT
Menu regularne

Przystawka
Ewelina Gracz - Nadzieja | Poznań
Roślinny tatar z organicznymi kiszonkami i majonezem z aquafaby V
NV Filipa Pato | "3B" | Bairrada, Portugalia | TERROIRyści

Przystawka II
Kasia Górczyk-Bąk - Concordia Taste | Poznań
Ceviche z łososia MOWI i dorsza, sałatka z kopru włoskiego, arbuza, pomidora i ogórka meksykańskiego, cytryna, wasabi
Pares Balta | Cosmic | Penedès, Hiszpania | Centrum Wina

Zupa
Marysia Przybyszewska - Cafe Bar Havana | Warszawa
Bulion z karmelizowanych warzyw z grzybami V

Danie Główne
Ewa Malika Szyc-Juchnowicz - Malika | Gdynia
Dolme z liści winogron z grzybowym risotto i ośmiornicą, bagna cauda, bakłażan
Fanny Sabre | Blanc | Bourgogne, Francja | TERROIRyści

Danie Główne II
Justyna Słupska-Kartaczowska - jadka | Wrocław
Policzek cielęcy z grzybami i czerwoną różą
Joseph Drouhin | Laforet Pinot Noir | Bourgogne, Francja | Centrum Wina

Deser
Kasia Daniłowicz - Oleszewskiego 128 | Wrocław
Kozi ser, czarne jagody, lawenda, miód, earl grey
Lavender Lillet Fizz | Pernod Ricard

Digestif
FRANT

30 Sierpnia 2019, 19:30 140,00 zł
Przystawka
Ewelina Gracz - Nadzieja | Poznań
Roślinny tatar z organicznymi kiszonkami i majonezem z aquafaby V
NV Filipa Pato | "3B" | Bairrada, Portugalia | TERROIRyści

Przystawka II
Kasia Górczyk-Bąk - Concordia Taste | Poznań
Halloumi z sałatką z kopru włoskiego, arbuza, pomidora i ogórka meksykańskiego, cytryna, wasabi V
Pares Balta | Cosmic | Penedès, Hiszpania | Centrum Wina

Zupa
Marysia Przybyszewska - Cafe Bar Havana | Warszawa
Bulion z karmelizowanych warzyw z grzybami V

Danie Główne
Ewa Malika Szyc-Juchnowicz - Malika | Gdynia
Dolme z liści winogron z grzybowym risotto, seler, bakłażan V
Fanny Sabre | Blanc | Bourgogne, Francja | TERROIRyści

Danie Główne II
Justyna Słupska-Kartaczowska - jadka | Wrocław
Czerwone buraki z czerwoną różą V
Joseph Drouhin | Laforet Pinot Noir | Bourgogne, Francja | Centrum Wina

Deser
Kasia Daniłowicz - Oleszewskiego 128 | Wrocław
Kozi ser, czarne jagody, lawenda, miód, earl grey
Lavender Lillet Fizz | Pernod Ricard

Digestif
FRANT
Menu wegetariańskie

Przystawka
Ewelina Gracz - Nadzieja | Poznań
Roślinny tatar z organicznymi kiszonkami i majonezem z aquafaby V
NV Filipa Pato | "3B" | Bairrada, Portugalia | TERROIRyści

Przystawka II
Kasia Górczyk-Bąk - Concordia Taste | Poznań
Halloumi z sałatką z kopru włoskiego, arbuza, pomidora i ogórka meksykańskiego, cytryna, wasabi V
Pares Balta | Cosmic | Penedès, Hiszpania | Centrum Wina

Zupa
Marysia Przybyszewska - Cafe Bar Havana | Warszawa
Bulion z karmelizowanych warzyw z grzybami V

Danie Główne
Ewa Malika Szyc-Juchnowicz - Malika | Gdynia
Dolme z liści winogron z grzybowym risotto, seler, bakłażan V
Fanny Sabre | Blanc | Bourgogne, Francja | TERROIRyści

Danie Główne II
Justyna Słupska-Kartaczowska - jadka | Wrocław
Czerwone buraki z czerwoną różą V
Joseph Drouhin | Laforet Pinot Noir | Bourgogne, Francja | Centrum Wina

Deser
Kasia Daniłowicz - Oleszewskiego 128 | Wrocław
Kozi ser, czarne jagody, lawenda, miód, earl grey
Lavender Lillet Fizz | Pernod Ricard

Digestif
FRANT

30 Sierpnia 2019, 19:30 140,00 zł

KOBIECY PUNKT JEDZENIA!

30 sierpnia zapraszamy na charytatywną kolację, podczas której w roli głównej wystąpią kobiety! Będą gotować, inspirować, opowiadać i pokazywać, że mogą wszystko i wszędzie!

Kobiety to znane i utalentowane szefowe kuchni: Maria Przybyszewska (Cafe Bar Havana, Warszawa), Justyna Słupska Kartaczowska (jadka, Wrocław), Katarzyna Daniłowicz (Olszewskiego 128, Wrocław), Malika Szyc Juchnowicz (Malika, Gdynia), Kasia Górczyk Bąk (Concordia Taste, Poznań), Ewelina Gracz (Nadzieja, Poznań).

Każda z nich przygotuje jedną potrawę, w której pokaże swój talent i kreatywność. Za pairing win do menu odpowiadać będzie Kamila Dzierżawska (Pałac Mała Wieś, Bielsk Duży).

W trakcie kolacji wyświetlimy film "Fundamenty" reżyserii Olgi Badowskiej i Bartka Dziamskiego. Partnerem kolacji jest Fundacja "Kosmos dla Dziewczynek", wspierająca rozwój małych kobiet już od najmłodszych lat. W dniu kolacji odbędzie się licytacja, z której dochód zostanie przekazany na cele statutowe Fundacji. 

Wydarzenie poprowadzi Małgorzata Minta | Minta Eats 

Partner merytoryczny: Fundacja KOSMOS | Partner główny: TOM-GAST | Partner mediany: FOOD SERVICE, OUI CHEF, Poradnik Restauratora, Poznański Prestiż | Partnerzy: Hotel Mercure, Centrum Wina, TERROIRyści, Lech Poznań, FRANT, BidFood Farutex

Kontakt: Concordia Taste | Tomasz Tarkowski +48 6976 900 53 | t.tarkowski@concordiataste.pl

Noclegi: Hotel Mercure | Katarzyna Szymczak +48 61 855 89 66 | H3393-RE@accor.com


Zobacz również:

kultura i sztuka kultura i sztuka w Poznaniu wydarzenia Poznań kobieta Poznań