Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win Temat wieczoru: "Kuchnia z końca świata. Kiwi i inne osobliwości" 4 października (piątek) 2019, godz. 19:00 Przed kolacją zapraszamy na aperitif połączony ze spotkaniem ze znawcą i pasjonatem kultury nowozelandzkiej. Weekend z historią, kulturą i kuchnią Nowej Zelandii w Dworze Sieraków rozpocznie spotkanie z dr Dariuszem Zdziechem. Pasjonat podróży, historyk, wykładowca Uniwersytetu Jagiellońskiego, pomysłodawca i prezes Towarzystwa Naukowego Australii, Nowej Zelandii i Oceanii opowie o swojej fascynacji Nową Zelandią. Prywatnie to mąż Ilony Zdziech, autorki pierwszej polskiej książki na temat Kuchni Nowej Zelandii, z którą wielokrotnie wyprawiali się na drugą półkulę w poszukiwaniu najlepszych stron i smaków Antypodów. Spotkanie poprowadzi: Wojciech Giebuta - redaktor magazynu "Czas Wina"
Menu
Aperitif Tuatara Bay Sauvignon Blanc, Saint Clair Estate Wines, Marlborough, Nowa Zelandia Pierwsza przystawka Małże nowozelandzkie zapiekane z kolendrą i podane z salsą z egzotycznych owoców Milton Park Chardonnay, Thorn-Clarke Wines, Barossa Valey, Australia Druga przystawka Pikantny krem z batatów z imbirem Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia Saint Clair Pioneer Block Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia Danie główne Polędwica wołowa z fasolką szparagową i Yorkshire pudding Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valey, Australia Deser Krucha beza z kiwi podana a’la Pavlova Kawa, herbata
* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
|
Noc Wina "Kuchnie Świata i polskie wina - Kolacja pod lipami" w Dworze Sieraków**** - Bilet normalny
Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win Temat wieczoru: "Kuchnia z końca świata. Kiwi i inne osobliwości" 4 października (piątek) 2019, godz. 19:00 Przed kolacją zapraszamy na aperitif połączony ze spotkaniem ze znawcą i pasjonatem kultury nowozelandzkiej. Weekend z historią, kulturą i kuchnią Nowej Zelandii w Dworze Sieraków rozpocznie spotkanie z dr Dariuszem Zdziechem. Pasjonat podróży, historyk, wykładowca Uniwersytetu Jagiellońskiego, pomysłodawca i prezes Towarzystwa Naukowego Australii, Nowej Zelandii i Oceanii opowie o swojej fascynacji Nową Zelandią. Prywatnie to mąż Ilony Zdziech, autorki pierwszej polskiej książki na temat Kuchni Nowej Zelandii, z którą wielokrotnie wyprawiali się na drugą półkulę w poszukiwaniu najlepszych stron i smaków Antypodów. Spotkanie poprowadzi: Wojciech Giebuta - redaktor magazynu "Czas Wina"
Menu
Aperitif Tuatara Bay Sauvignon Blanc, Saint Clair Estate Wines, Marlborough, Nowa Zelandia Pierwsza przystawka Małże nowozelandzkie zapiekane z kolendrą i podane z salsą z egzotycznych owoców Milton Park Chardonnay, Thorn-Clarke Wines, Barossa Valey, Australia Druga przystawka Pikantny krem z batatów z imbirem Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia Saint Clair Pioneer Block Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia Danie główne Polędwica wołowa z fasolką szparagową i Yorkshire pudding Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valey, Australia Deser Krucha beza z kiwi podana a’la Pavlova Kawa, herbata
* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
|
już niedostępne
|
165,74 zł |
8% |
179,00 zł
|
-
|