To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win
Temat wieczoru: "Kuchnia z końca świata. Kiwi i inne osobliwości"
4 października (piątek) 2019, godz. 19:00
Przed kolacją zapraszamy na aperitif połączony ze spotkaniem ze znawcą i pasjonatem kultury nowozelandzkiej. Weekend z historią, kulturą i kuchnią Nowej Zelandii w Dworze Sieraków rozpocznie spotkanie z dr Dariuszem Zdziechem. Pasjonat podróży, historyk, wykładowca Uniwersytetu Jagiellońskiego, pomysłodawca i prezes Towarzystwa Naukowego Australii, Nowej Zelandii i Oceanii opowie o swojej fascynacji Nową Zelandią. Prywatnie to mąż Ilony Zdziech, autorki pierwszej polskiej książki na temat Kuchni Nowej Zelandii, z którą wielokrotnie wyprawiali się na drugą półkulę w poszukiwaniu najlepszych stron i smaków Antypodów.
Spotkanie poprowadzi:
Wojciech Giebuta - redaktor magazynu "Czas Wina"

Menu

Aperitif
Tuatara Bay Sauvignon Blanc, Saint Clair Estate Wines, Marlborough, Nowa Zelandia
Pierwsza przystawka
Małże nowozelandzkie zapiekane z kolendrą i podane z salsą z egzotycznych owoców
Milton Park Chardonnay, Thorn-Clarke Wines, Barossa Valey, Australia
Druga przystawka
Pikantny krem z batatów z imbirem
Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Saint Clair Pioneer Block Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Danie główne
Polędwica wołowa z fasolką szparagową i Yorkshire pudding
Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia
Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valey, Australia
Deser
Krucha beza z kiwi podana a’la Pavlova
Kawa, herbata

* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Noc Wina "Kuchnie Świata i polskie wina - Kolacja pod lipami" w Dworze Sieraków**** - Bilet normalny

Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win
Temat wieczoru: "Kuchnia z końca świata. Kiwi i inne osobliwości"
4 października (piątek) 2019, godz. 19:00
Przed kolacją zapraszamy na aperitif połączony ze spotkaniem ze znawcą i pasjonatem kultury nowozelandzkiej. Weekend z historią, kulturą i kuchnią Nowej Zelandii w Dworze Sieraków rozpocznie spotkanie z dr Dariuszem Zdziechem. Pasjonat podróży, historyk, wykładowca Uniwersytetu Jagiellońskiego, pomysłodawca i prezes Towarzystwa Naukowego Australii, Nowej Zelandii i Oceanii opowie o swojej fascynacji Nową Zelandią. Prywatnie to mąż Ilony Zdziech, autorki pierwszej polskiej książki na temat Kuchni Nowej Zelandii, z którą wielokrotnie wyprawiali się na drugą półkulę w poszukiwaniu najlepszych stron i smaków Antypodów.
Spotkanie poprowadzi:
Wojciech Giebuta - redaktor magazynu "Czas Wina"

Menu

Aperitif
Tuatara Bay Sauvignon Blanc, Saint Clair Estate Wines, Marlborough, Nowa Zelandia
Pierwsza przystawka
Małże nowozelandzkie zapiekane z kolendrą i podane z salsą z egzotycznych owoców
Milton Park Chardonnay, Thorn-Clarke Wines, Barossa Valey, Australia
Druga przystawka
Pikantny krem z batatów z imbirem
Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Saint Clair Pioneer Block Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Danie główne
Polędwica wołowa z fasolką szparagową i Yorkshire pudding
Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia
Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valey, Australia
Deser
Krucha beza z kiwi podana a’la Pavlova
Kawa, herbata

* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

już niedostępne 179,00 zł -

4 października 2019 r., godzina 19:00

Dwór Sieraków ****

Noc Wina  w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win 
"Kuchnia z końca świata. Kiwi i inne osobliwości"

Przed kolacją zapraszamy na aperitif połączony ze spotkaniem ze znawcą i pasjonatem kultury nowozelandzkiej. Weekend z historią, kulturą i kuchnią Nowej Zelandii w Dworze Sieraków rozpocznie spotkanie z dr Dariuszem Zdziechem. Pasjonat podróży, historyk, wykładowca UniwersytetuJagiellońskiego, pomysłodawca i prezes Towarzystwa Naukowego Australii, Nowej Zelandii i Oceanii opowie o swojej fascynacji Nową Zelandią. Prywatnie to mąż Ilony Zdziech, autorki pierwszej polskiej książki na temat Kuchni Nowej Zelandii, z którą wielokrotnie wyprawiali się na drugą półkulę w poszukiwaniu najlepszych stron i smaków Antypodów.

Spotkanie poprowadzi

Wojciech Giebuta - redaktor magazynu "Czas Wina"

.

(Szczegóły: Recepcja Dworu Sieraków, tel. 600 226 150; 12 312 24 23 lub mail: [email protected])

http://www.dworsierakow.pl/pl/wydarzenia/400-noc-w...http://www.dworsierakow.pl/pl/wydarzenia/411-noc-wina-kuchnia-z-konca-swiata-kiwi-i-inne-osobliwosci-tematyczna-kolacja-z-degustacja-win.html

Zobacz również:

inne wydarzenia 32-410 Dobczyce