To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
Wieczór autorski z cyklu Literatura i Wino oraz Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win
Temat wieczoru: "Kolacja w stylu Buenos Aires z milongą i tangiem"
30 listopada (sobota) 2019, godz. 19:00
Wieczór rozpocznie się rozmową przy lampce wina z Marcinem Miszczakiem, pisarzem, instruktorem tanga, miłośnikiem Argentyny i wina który obecnie wraz z żoną prowadzi pod Krakowem winnicę Jura.
Rozmowę poprowadzi Paweł Gąsiorek, redaktor Magazynu Czas Wina, współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków. Po rozmowie zaprosimy Państwa na kolację, w czasie której podamy menu i wina dobrane na ten wieczór przez Marcina Miszczaka. Kuchnia Buenos Aires to przede wszystkim wołowina, empanady i dulce de leche, no i wino rzecz jasna. Pyszne białe i czerwone wino. Będzie to kolacja połączona z milongą i tangiem w Sali Złotej Dworu Sieraków.

Menu i Wina
Aperitif i rozmowa z autorem 19.00
Początek kolacji o godzinie 20.00

Aperitif
Grupo Foster Lorca Lamita Chardonnay, Mendoza, Argentyna
Przystawka
Szaszłyki z grillowanego chorizo z warzywami
Grupo Foster Lorca Lamita Malbec, Mendoza, Argentyna
Pierwsze danie
Choclo Argentino
Grupo Foster Lorca Opalo Syrah, Mendoza, Argentyna
Danie główne
Pieczony rostbef z opiekanymi ziemniakami i chimmichurri
Grupo Foster Lorca Opalo Malbec, Mendoza, Argentyna
Deser
Flan z dulce de leche

___________________________________
* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Noc Wina "Kolacja w stylu Buenos Aires z milongą i tangiem" w Dworze Sieraków**** - Bilet normalny

Wieczór autorski z cyklu Literatura i Wino oraz Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win
Temat wieczoru: "Kolacja w stylu Buenos Aires z milongą i tangiem"
30 listopada (sobota) 2019, godz. 19:00
Wieczór rozpocznie się rozmową przy lampce wina z Marcinem Miszczakiem, pisarzem, instruktorem tanga, miłośnikiem Argentyny i wina który obecnie wraz z żoną prowadzi pod Krakowem winnicę Jura.
Rozmowę poprowadzi Paweł Gąsiorek, redaktor Magazynu Czas Wina, współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków. Po rozmowie zaprosimy Państwa na kolację, w czasie której podamy menu i wina dobrane na ten wieczór przez Marcina Miszczaka. Kuchnia Buenos Aires to przede wszystkim wołowina, empanady i dulce de leche, no i wino rzecz jasna. Pyszne białe i czerwone wino. Będzie to kolacja połączona z milongą i tangiem w Sali Złotej Dworu Sieraków.

Menu i Wina
Aperitif i rozmowa z autorem 19.00
Początek kolacji o godzinie 20.00

Aperitif
Grupo Foster Lorca Lamita Chardonnay, Mendoza, Argentyna
Przystawka
Szaszłyki z grillowanego chorizo z warzywami
Grupo Foster Lorca Lamita Malbec, Mendoza, Argentyna
Pierwsze danie
Choclo Argentino
Grupo Foster Lorca Opalo Syrah, Mendoza, Argentyna
Danie główne
Pieczony rostbef z opiekanymi ziemniakami i chimmichurri
Grupo Foster Lorca Opalo Malbec, Mendoza, Argentyna
Deser
Flan z dulce de leche

___________________________________
* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

już niedostępne 179,00 zł -

30 listopada 2019 r., godzina 19:00

Dwór Sieraków ****

Wieczór autorski z cyklu Literatura i Wino "Wieczór autorski - Marcin Miszczak i jego książka "Nieboskie Buenos. W pogoni za tangiem"

oraz

Noc Wina czyli tematyczna kolacja z degustacją win "Tango&Wine - Kolacja w stylu Buenos Aires z tangiem i milongą"


Wieczór rozpocznie się rozmową przy lampce wina z Marcinem Miszczakiem, pisarzem, instruktorem tanga, miłośnikiem Argentyny i wina który obecnie wraz z żoną prowadzi pod Krakowem winnicę Jura. Rozmowę poprowadzi Paweł Gąsiorek, redaktor Magazynu Czas Wina, współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków. Po rozmowie zaprosimy Państwa na kolację, w czasie której podamy menu i wina dobrane na ten wieczór przez Marcina Miszczaka. Kuchnia Buenos Aires to przede wszystkim wołowina, empanady i dulce de leche, no i wino rzecz jasna. Pyszne białe i czerwone wino. Będzie to kolacja połączona z milongą i tangiem w Sali Złotej Dworu Sieraków.

.

.

(Szczegóły: Recepcja Dworu Sieraków, tel. 600 226 150; 12 312 24 23 lub mail: [email protected])

http://www.dworsierakow.pl/pl/wydarzenia/419-noc-wina-tango-wine-kolacja-w-stylu-buenos-aires-z-tangiem-i-milonga.html

Zobacz również:

inne wydarzenia 32-410 Dobczyce