To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win
Temat wieczoru: "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji"
25 października (piątek) 2019, godz. 20:00
Trudno mówić o kuchni hiszpańskiej, gdyż składają się na nią tradycje różnych często bardzo odmiennych regionów. Katalończycy, Baskowie czy Galisyjczycy mają nie tylko swoje języki ale i swoją kuchnię i zwyczaje. Andaluzja to kraina flamenco i słodkiej sherry i malagi. Na naszej kolacji odbędziemy kulinarne Vuelta Espana, czyli spróbujemy win i potraw z różnych zakątków Hiszpanii.
Całość poprowadzi Paweł Gąsiorek - współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków.

Menu

Aperitif
Mont Marçal Cava Mont Marçal Gran CuvéeBrut Reserva, DO Cava, Katalonia, Hiszpania

Pierwsza przystawka
Wybór pinchos z Rioja
Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Crianza, DOCa Rioja, Hiszpania

Pierwsze danie
Ogon wołowy z pikantną cieciorką
Álvaro Palacios Pétalos del Bierzo, DO Bierzo, Kastylia-León, Hiszpania

Danie główne
Paella marinera z owocami morza
Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Verdejo, DO Rueda, Kastylia-León, Hiszpania

Deser
Churros z sosem z gorzkiej czekolady
González Byass Solera 1847 Sherry Cream, DO Jerez/Xérez/Sherry, Andaluzja, Hiszpania


* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Noc Wina "Kuchnie Świata i polskie wina - Kolacja pod lipami" w Dworze Sieraków**** - Bilet normalny

Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win
Temat wieczoru: "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji"
25 października (piątek) 2019, godz. 20:00
Trudno mówić o kuchni hiszpańskiej, gdyż składają się na nią tradycje różnych często bardzo odmiennych regionów. Katalończycy, Baskowie czy Galisyjczycy mają nie tylko swoje języki ale i swoją kuchnię i zwyczaje. Andaluzja to kraina flamenco i słodkiej sherry i malagi. Na naszej kolacji odbędziemy kulinarne Vuelta Espana, czyli spróbujemy win i potraw z różnych zakątków Hiszpanii.
Całość poprowadzi Paweł Gąsiorek - współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków.

Menu

Aperitif
Mont Marçal Cava Mont Marçal Gran CuvéeBrut Reserva, DO Cava, Katalonia, Hiszpania

Pierwsza przystawka
Wybór pinchos z Rioja
Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Crianza, DOCa Rioja, Hiszpania

Pierwsze danie
Ogon wołowy z pikantną cieciorką
Álvaro Palacios Pétalos del Bierzo, DO Bierzo, Kastylia-León, Hiszpania

Danie główne
Paella marinera z owocami morza
Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Verdejo, DO Rueda, Kastylia-León, Hiszpania

Deser
Churros z sosem z gorzkiej czekolady
González Byass Solera 1847 Sherry Cream, DO Jerez/Xérez/Sherry, Andaluzja, Hiszpania


* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

już niedostępne 179,00 zł -

25 października 2019 r., godzina 20:00

Dwór Sieraków ****

Noc Wina  w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win 
"Hiszpania od Katalonii do Andaluzji"

Trudno mówić o kuchni hiszpańskiej, gdyż składają się na nią tradycje różnych często bardzo odmiennych regionów. Katalończycy, Baskowie czy Galisyjczycy mają nie tylko swoje języki ale i swoją kuchnię i zwyczaje. Andaluzja to kraina flamenco i słodkiej sherry i malagi. Na naszej kolacji odbędziemy kulinarne Vuelta Espana, czyli spróbujemy win i potraw z różnych zakątków Hiszpanii.

Całość poprowadzi Paweł Gąsiorek - współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków.

.

(Szczegóły: Recepcja Dworu Sieraków, tel. 600 226 150; 12 312 24 23 lub mail: [email protected])

http://www.dworsierakow.pl/pl/wydarzenia/413-noc-wina-hiszpania-od-katalonii-do-andaluzji-tematyczna-kolacja-z-degustacja-win.html

Zobacz również:

inne wydarzenia 32-410 Dobczyce