Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win Temat wieczoru: "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji" 25 października (piątek) 2019, godz. 20:00 Trudno mówić o kuchni hiszpańskiej, gdyż składają się na nią tradycje różnych często bardzo odmiennych regionów. Katalończycy, Baskowie czy Galisyjczycy mają nie tylko swoje języki ale i swoją kuchnię i zwyczaje. Andaluzja to kraina flamenco i słodkiej sherry i malagi. Na naszej kolacji odbędziemy kulinarne Vuelta Espana, czyli spróbujemy win i potraw z różnych zakątków Hiszpanii. Całość poprowadzi Paweł Gąsiorek - współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków.
Menu
Aperitif Mont Marçal Cava Mont Marçal Gran CuvéeBrut Reserva, DO Cava, Katalonia, Hiszpania
Pierwsza przystawka Wybór pinchos z Rioja Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Crianza, DOCa Rioja, Hiszpania
Pierwsze danie Ogon wołowy z pikantną cieciorką Álvaro Palacios Pétalos del Bierzo, DO Bierzo, Kastylia-León, Hiszpania
Danie główne Paella marinera z owocami morza Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Verdejo, DO Rueda, Kastylia-León, Hiszpania
Deser Churros z sosem z gorzkiej czekolady González Byass Solera 1847 Sherry Cream, DO Jerez/Xérez/Sherry, Andaluzja, Hiszpania
* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
|
Noc Wina "Kuchnie Świata i polskie wina - Kolacja pod lipami" w Dworze Sieraków**** - Bilet normalny
Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win Temat wieczoru: "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji" 25 października (piątek) 2019, godz. 20:00 Trudno mówić o kuchni hiszpańskiej, gdyż składają się na nią tradycje różnych często bardzo odmiennych regionów. Katalończycy, Baskowie czy Galisyjczycy mają nie tylko swoje języki ale i swoją kuchnię i zwyczaje. Andaluzja to kraina flamenco i słodkiej sherry i malagi. Na naszej kolacji odbędziemy kulinarne Vuelta Espana, czyli spróbujemy win i potraw z różnych zakątków Hiszpanii. Całość poprowadzi Paweł Gąsiorek - współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków.
Menu
Aperitif Mont Marçal Cava Mont Marçal Gran CuvéeBrut Reserva, DO Cava, Katalonia, Hiszpania
Pierwsza przystawka Wybór pinchos z Rioja Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Crianza, DOCa Rioja, Hiszpania
Pierwsze danie Ogon wołowy z pikantną cieciorką Álvaro Palacios Pétalos del Bierzo, DO Bierzo, Kastylia-León, Hiszpania
Danie główne Paella marinera z owocami morza Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Verdejo, DO Rueda, Kastylia-León, Hiszpania
Deser Churros z sosem z gorzkiej czekolady González Byass Solera 1847 Sherry Cream, DO Jerez/Xérez/Sherry, Andaluzja, Hiszpania
* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
|
już niedostępne
|
165,74 zł |
8% |
179,00 zł
|
-
|