Wieczór z cyklu Literatura i Wino Wieczór autorski - Macieja Tarasina i jego książka "Stalowe anioły na Yari" oraz Noc Wina czyli tematyczną kolację z degustacją win "Kolacja Andyjska"
25 stycznia 2020 roku
Wieczór rozpocznie się rozmową przy lampce wina z Maciejem Tarasinem autorem książki "Stalowe anioły na Yari", polskim eksploratorem i kajakarzem, który dokonał kilku odważnych i interesujących spływów. Po spłynięciu etiopskiej rzeki Omo w 2008 roku, Tarasin wraz z Nataszą Szałajską pokonali Rio Tuichi w boliwijskich Andach - na tratwie, którą sami zbudowali , po czym razem powrócili do Boliwii w 2010 roku, aby jako pierwsza osada w historii spłynąć Rio Altamachi. Rozmowę poprowadzi Justyna Suchocka, redaktor Magazynu Czas Wina. W trakcie spotkania przygotujemy dla Państwa tradycyjną mate. Po rozmowie zaprosimy Państwa na kolację, w czasie której podamy menu i wina dobrane na ten wieczór przez Pawła Gąsiorka, redaktora Magazynu Czasu Wina, współwłaściciela i head sommeliera Dworu Sieraków. Kolacja odbędzie się w Sali złotej Dworu Sieraków. Szef kuchni przygotuje menu inspirowane kuchnią Inków.
W trakcie i po kolacji wieczór uświetni występ boliwijskiego zespołu Ahaju Fusion.
Menu i Wina Aperitif i rozmowa z autorem 19.00 Początek kolacji o godzinie 20.00
Aperitif - podawany podczas wieczoru autorskiego Macieja Tarasina Grupo Foster Lorca Ique Torrontés, Mendoza, Argentyna Grupo Foster Lorca Ique Malbec, Mendoza, Argentyna Przystawka Papa rellena z oliwkami, wołowiną i rodzynkami Grupo Foster Lorca Ópalo Syrah, Mendoza, Argentyna Zupa Tacu Tacu z jajkiem gotowanym Danie główne Aji de Gallina z tortem ziemniaczanym Grupo Foster Lorca Fantasía Malbec / Syrah, Mendoza, Argentyna Viña La Rosa La Capitana Carménère, Cachapoal Valley - Entre Cordilleras, Dolina Centralna, Chile Deser Queso helado z wanilią i kokosem
Po kolacji zapraszamy na tańce nie tylko w andyjsko-inkaskim stylu.
|
Wieczór z cyklu Literatura i Wino Wieczór autorski - Macieja Tarasina i jego książka "Stalowe anioły na Yari" oraz Noc Wina czyli tematyczną kolację z degustacją win "Kolacja Andyjska"
Wieczór z cyklu Literatura i Wino Wieczór autorski - Macieja Tarasina i jego książka "Stalowe anioły na Yari" oraz Noc Wina czyli tematyczną kolację z degustacją win "Kolacja Andyjska"
25 stycznia 2020 roku
Wieczór rozpocznie się rozmową przy lampce wina z Maciejem Tarasinem autorem książki "Stalowe anioły na Yari", polskim eksploratorem i kajakarzem, który dokonał kilku odważnych i interesujących spływów. Po spłynięciu etiopskiej rzeki Omo w 2008 roku, Tarasin wraz z Nataszą Szałajską pokonali Rio Tuichi w boliwijskich Andach - na tratwie, którą sami zbudowali , po czym razem powrócili do Boliwii w 2010 roku, aby jako pierwsza osada w historii spłynąć Rio Altamachi. Rozmowę poprowadzi Justyna Suchocka, redaktor Magazynu Czas Wina. W trakcie spotkania przygotujemy dla Państwa tradycyjną mate. Po rozmowie zaprosimy Państwa na kolację, w czasie której podamy menu i wina dobrane na ten wieczór przez Pawła Gąsiorka, redaktora Magazynu Czasu Wina, współwłaściciela i head sommeliera Dworu Sieraków. Kolacja odbędzie się w Sali złotej Dworu Sieraków. Szef kuchni przygotuje menu inspirowane kuchnią Inków.
W trakcie i po kolacji wieczór uświetni występ boliwijskiego zespołu Ahaju Fusion.
Menu i Wina Aperitif i rozmowa z autorem 19.00 Początek kolacji o godzinie 20.00
Aperitif - podawany podczas wieczoru autorskiego Macieja Tarasina Grupo Foster Lorca Ique Torrontés, Mendoza, Argentyna Grupo Foster Lorca Ique Malbec, Mendoza, Argentyna Przystawka Papa rellena z oliwkami, wołowiną i rodzynkami Grupo Foster Lorca Ópalo Syrah, Mendoza, Argentyna Zupa Tacu Tacu z jajkiem gotowanym Danie główne Aji de Gallina z tortem ziemniaczanym Grupo Foster Lorca Fantasía Malbec / Syrah, Mendoza, Argentyna Viña La Rosa La Capitana Carménère, Cachapoal Valley - Entre Cordilleras, Dolina Centralna, Chile Deser Queso helado z wanilią i kokosem
Po kolacji zapraszamy na tańce nie tylko w andyjsko-inkaskim stylu.
|
już niedostępne
|
216,67 zł |
8% |
234,00 zł
|
-
|