To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win
Temat wieczoru: "Chardonnay na wszystkie sposoby"
22 listopada (piątek) 2019, godz. 20:00
22 listopada (piątek) 2019, godz. 20:00
Zapraszamy na kolację podczas której podane zostaną wina z jednej tylko odmiany winogron - Chardonnay. Nie znaczy to jednak, że będą one takie same - wręcz przeciwnie - pokażemy Państwu jak różne smaki, style i oblicza mogą mieć wina z tej królewskiej odmiany.
Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina, manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.

Menu i Wina
Początek kolacji o godzinie 20.00
Aperitif
Ackerman Cuvee Privee Cremant de Loire Blanc Brut, Dolina Loary,Francja
Chardonnay Pozdní Sběr, Mikrosvín, Czechy
Pierwsza Przystawka
Teryna ze szczupaka z suszonymi morelami i musem chrzanowym
Juan Carrau Chardonnay, Bodegas Carrau, Urugwaj
Druga Przystawka
Ślimaki na trzy sposoby: po katalońsku, burgondzku i sierakowsku
Bourgogne Chardonnay, Maison Champy, Francja
Danie główne
Indyk pieczony podany z sosem maślano śmietanowym z purée z pasternaku i warzywami
Lyngrove Reserve Chardonnay, Stellenbosch, RPA
Deser
Crème brûlée z domową konfiturą z pomarańczy
Chardonnay Noble Rot, Château Vartely, Mołdawia
___________________________________
* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Noc Wina "Chardonnay na wszystkie sposoby" w Dworze Sieraków**** - Bilet normalny

Noc Wina w Dworze Sieraków czyli tematyczna kolacja z degustacją win
Temat wieczoru: "Chardonnay na wszystkie sposoby"
22 listopada (piątek) 2019, godz. 20:00
22 listopada (piątek) 2019, godz. 20:00
Zapraszamy na kolację podczas której podane zostaną wina z jednej tylko odmiany winogron - Chardonnay. Nie znaczy to jednak, że będą one takie same - wręcz przeciwnie - pokażemy Państwu jak różne smaki, style i oblicza mogą mieć wina z tej królewskiej odmiany.
Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina, manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.

Menu i Wina
Początek kolacji o godzinie 20.00
Aperitif
Ackerman Cuvee Privee Cremant de Loire Blanc Brut, Dolina Loary,Francja
Chardonnay Pozdní Sběr, Mikrosvín, Czechy
Pierwsza Przystawka
Teryna ze szczupaka z suszonymi morelami i musem chrzanowym
Juan Carrau Chardonnay, Bodegas Carrau, Urugwaj
Druga Przystawka
Ślimaki na trzy sposoby: po katalońsku, burgondzku i sierakowsku
Bourgogne Chardonnay, Maison Champy, Francja
Danie główne
Indyk pieczony podany z sosem maślano śmietanowym z purée z pasternaku i warzywami
Lyngrove Reserve Chardonnay, Stellenbosch, RPA
Deser
Crème brûlée z domową konfiturą z pomarańczy
Chardonnay Noble Rot, Château Vartely, Mołdawia
___________________________________
* W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

już niedostępne 179,00 zł -

22 listopada 2019 r., godzina 20:00

Dwór Sieraków ****


Noc Wina czyli tematyczna kolacja z degustacją win "Chardonnay na wszystkie sposoby"


22 listopada (piątek) 2019, godz. 20:00 Zapraszamy na kolację podczas której podane zostaną wina z jednej tylko odmiany winogron - Chardonnay. Nie znaczy to jednak, że będą one takie same - wręcz przeciwnie - pokażemy Państwu jak różne smaki, style i oblicza mogą mieć wina z tej królewskiej odmiany.

Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina, manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.

(Szczegóły: Recepcja Dworu Sieraków, tel. 600 226 150; 12 312 24 23 lub mail: [email protected])

Szczegóły: Noc Wina "Chardonnay na wszystkie sposoby"

Zobacz również:

inne wydarzenia 32-410 Dobczyce